Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO [3. HNL-SJEVER] U utakmici punoj golova Koprivnica slavila protiv Papuka

U zaostalom susretu prvog kola Treće hrvatske nogometne lige Sjever na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek-Apaš nogometaši Koprivnice slavili su protiv momčadi Papuka.

Iz Nogometnog kluba Koprivnica poručuju kako su Koprivničanci novo prvenstvo otvorili uvjerljivom pobjedom od 5:2.

– Krenulo je odlično, naša je momčad povela već u 15. minuti. Tumpić je izborio udarac iz kuta, loptu je ubacio Harambaša, a Marko Radotović bio je najviši u skoku te je glavom matirao vratara Mahačeka. Gosti su iskoristili neopreznost domaće obrane i stigli do izjednačenja u 22. minuti, te su nakon toga stvorili još dvije poluprilike. Pritisak u završnici poluvremena isplatio se Koprivnici. Igrala se 42. minuta kad je nakon akcije Radotovića i Tumpića lopta stigla do Lovkovića kojeg je u kaznenom prostoru srušio igrač Papuka koji je pritom dobio i drugi žuti karton, a Radotović je s bijele točke pogodio gornji lijevi kut za novo vodstvo igrača u zelenim dresovima – nastavljaju.

Dodaju da je Radotović u 49. minuti ukrao loptu na sredini terena i idealno uposlio Tumpića čiji je udarac otišao malo pokraj okvira gostujućih vratiju. Priliku je u 50. minuti imao i Lovković, no suparnička obrana izbacila je loptu u korner. Povećanje vodstva stiglo je u 53. minuti. Salajec je ubacio iz slobodnog udarca s desne strane, a Dominik Sabol glavom je s desetak metara pogodio mrežu.

– Uspio je Papuk postići i drugi pogodak, Podboj je u 64. minuti pogodio donji lijevi kut s 15-ak metara. Međutim, nije na semaforu dugo stajao rezultat 3:2. Odmah nakon što smo krenuli s centra stigli smo i do četvrtog pogotka. Radotović je probio desnu stranu i ubacio na drugu vratnicu, a Filip Lovković je iz blizine poentirao. Još jednom se Lovković upisao u listu strijelaca u 81. minuti, kad se dobro snašao i iz blizine pogodio mrežu nakon ubačaja Salajca s desne strane. Odlična predstava naših dečki na premijeri na domaćem terenu – zaključuju u klubu i spominju kako u nedjelju u 17:30 gostuju kod Međimurja u drugom kolu.

>> [3. HNL-SJEVER] Radnik iz Križevaca slavio nad Rudarom, virovski Podravac doživio težak poraz

Podsjetimo, ostali susreti prvog kola odigrani su u subotu.


TREĆA HNL-SJEVER, 1. KOLO

KOPRIVNICA – PAPUK 5:2 (2:1)

KOPRIVNICA: Domović – Salajec, Tucaković, Sabol, Brcković (od 81. Azenić) – Tumpić (od 73. Matoničkin), Harambaša (od 73. Jambrušić), Ernečić, Lovković – Harači (od 64. Korenika), Radotović (od 82. Lončar). TRENER: Tomo Čiković.

PAPUK: Mahaček, Šantić, Majdenić, S. Čavić, Špoljarić (od 46. Mi. Rukavina), D. Podboj (od 69. R. Podboj), Jusup (od 55. Pavličić, od 77. Jelenčić), Zdelar, Ma. Rukavina (od 69. Bušljeta), Vratković, M. Čavić. TRENER: Martin Majdenić.

STRIJELCI: 1:0 Radotović (15), 1:1 Špoljarić (22), 2:1 Radotović (43-11 m), 3:1 Sabol (53), 3:2 Podboj (63), 4:2 Lovković (64), 5:2 Lovković (81).

zatvori