Petak, 19. travnja 2024.

Županijski stožer: Potvrđena četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, počela ljetna shema cijepljenja

Tijekom jučerašnjeg dana izuzeto je 38 uzoraka sa sumnjom na koronavirus, nakon pristiglih nalaza potvrđena su četiri nova slučaja bolesti COVID-19, izvijestio je Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

– Na našem području trenutno je aktivno 12 slučajeva ove bolesti, ozdravile su dvije osobe, a na bolničkom liječenju je pet pacijenata. Od početka epidemije u Podravini i Prigorju bolest COVID-19 potvrđena je u 8.199 slučajeva – poručuju iz stožera.

>> VIDEO Ljubić: Zbog izraženog interesa ove subote cijepimo isključivo Johnsonom, u nedjelju punktovi bez najave u Križevcima i Đurđevcu

Članovi stožera podsjećaju da je u Domu zdravlja Koprivničko-križevačke županije u bivšoj COVID ambulanti počela ljetna shema cijepljenja protiv koronavirusa bez prethodne najave i to ponedjeljkom, kada se cijepi Pfizerom, i srijedom, kada je na rasporedu Moderna, od 15 do 18 sati te subotom od osam do 12 sati, kada su građanima dostupni Pfizer i Johnson@Johnson s time da će se ove subote iznimno cijepiti samo cjepivom Johnson@Johnson koje se primjenjuje u jednoj dozi.

– Apeliramo na građane da se pridržavaju svih epidemioloških mjera prevencije i zdravstvenih uputa kako bi se ograničilo širenje zaraze koronavirusa – zaključuju u stožeru.

zatvori