Četvrtak, 18. travnja 2024.

Županijski HSS: Kako bi se izbjegla kriza vlasti, programski smo podržali konstituiranje Županijske skupštine

S ciljem da se izbjegne kriza vlasti u Koprivničko-križevačkoj županiji i kako bi se što prije počelo raditi, Županijska organizacija HSS-a Koprivničko-križevačke županije po programskoj osnovi podržala je konstituiranje Županijske skupštine.

Zaključak je to priopćenja koje je županijska organizacija HSS-a uputila javnosti.

– Za razliku od iskustva koje smo imali u Gradu Koprivnici gdje je vrlo brzo postignut dogovor i politički konsenzus, na razini Županije velike političke grupacije nisu mogle pronaći zajednički jezik te je HSS programski dao podršku isključivo kako bi se izbjegla potencijalna kriza vlasti u Županiji i kako bi se što prije počelo raditi, naročito na projektima koji su od presudne važnosti za budućnost Županije i da u konačnici ne budemo jedina županija u Hrvatskoj koja nije uspjela konstituirati Skupštinu – istaknuli su.

Dodali su kako smatraju da vrijeme pred nama zahtjeva nove ideje, nove načine pristupanju i rješavanju problema te novu energiju, a koju mogu postignuti samo novi, mladi ljudi. U HSS-u smatraju kako su to upravo Kristina Škoda Vajdić i Marko Martinčević.

– HSS će u skupštini ostati konstruktivna oporba, podržavajući pritom sve projekte koje smo i u predizbornoj kampanji isticali kao važne za razvoj i napredak naše županije. Također, inzistirat ćemo na poštenoj, odgovornoj i racionalnoj županijskoj upravi koja cijeni svoje građane, koja im služi i koja je svjesna da postoji zbog građana, a ne oni zbog nje – zaključili su.

zatvori