Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Županija ulaže dodatnih dva milijuna kuna u poboljšanje školske infrastrukture

Koprivničko-križevačka županija kontinuirano ulaže u školsku infrastrukturu s ciljem poboljšanja materijalnih uvjeta za učenike i nastavnike te su za naredno razdoblje planirani radovi vrijedni čak dva milijuna kuna.

Značajan je to doprinos obrazovnom sustavu, ako se uzme u obzir da su u tijeku i radovi na 70 milijuna kuna vrijednom projektu izgradnje i opremanja školskih sportskih dvorana u pet općina te 70 milijuna kuna vrijednog županijskog Centra kompetentnosti.

Od radova je planirana obnova krovišta Područne škole Velika Mučna, krovišta dvorane Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga Križevci i uređenje igrališta Osnovne škole Kalnik. Od ostalih radova koji su u tijeku u Osnovnoj školi Gola se izvode radovi na rekonstrukciji kuhinje i zbornice, u Osnovnoj školi Koprivnički Ivanec se rekonstruira krovište na matičnoj školi u Kunovcu, a u Područnoj školi Hlebine u tijeku je unutrašnje uređenje prostora škole. Radovi dogradnje škole se izvode i u Područnoj školi Miholec koja obuhvaća dogradnju kotlovnice i spremišta te rekonstrukciju zapadnog krila koje će biti dvorana od 60 kvadratnih metara.

Spomenimo i kako Županija planira novi investicijski ciklus vrijedan 115 milijuna kuna kojim će se kroz rekonstrukciju i dogradnju desetak školskih objekata stvoriti uvjeti za jednosmjensku nastavu u svim školama kojima je osnivač, a u planu su i nove energetske obnove škola.

zatvori