Srijeda, 27. ožujka 2024.

VIKEND REKORDERI Vozio bicikl pod utjecajem alkohola od 3,13 promila

Policijski službenici su na području Podravine i Prigorja tijekom proteklog vikenda zabilježili 200 prometnih prekršaja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da je zabilježeno osam prometnih nesreća, od čega tri s ozlijeđenim osobama. Uzroci nesreća bili su nepropisno skretanje, nepropisno kretanje vozilom po kolniku, nepropisno uključivanje u promet, oduzimanje prednosti prolaska, vožnja na nedovoljnoj udaljenosti i neprilagođena brzina.

Po pitanju prometnih prekršaja, najviše njih bilo je vezano uz prekoračenje dopuštene brzine kretanja, nastavljaju u policiji.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju u 18:35 na Trgu Eugena Kumičića u Koprivnici kod 51-godišnjaka koji je pod utjecajem alkohola od 3,13 promila vozio bicikl.

>> Mrtav pijan bez vozačke na neosiguranom i neispravnom Tomosu bez kacige sletio s ceste

U policiji ističu i 19-godišnjaka koji je u subotu u 22:10 u Kuzmincu nedaleko Koprivnice bez vozačke dozvole i zaštitne kacige vozio neregistrirani i neosigurani moped pod utjecajem alkohola od 2,59 promila, a pri čemu je izazvao prometnu nesreću u kojoj je lakše ozlijeđen.

– Izvršen je nadzor 34 mlada vozača koji su počinili 10 prometnih prekršaja, od čega pet zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa – zaključuju u policiji.

zatvori