Četvrtak, 18. travnja 2024.

VIJEĆNICI POTVRDILI Dvije sportske dvorane nosit će ime koprivničkih sportskih legendi

Sportska dvorana Gimnazije Fran Galović mijenja ime u Josip Samaržija Bepo, a sportska dvorana Osnovne škole Đuro Ester u Sportska dvorana Vinko Zember.

Potvrdili su to gradski vijećnici na današnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Koprivnice.

U obrazloženju odluke koja se našla pred vijećnicima, a koja se tiče promjena naziva gimnazijske dvorane, navodi se da je prijedlog da se ona nazove po proslavljenom rukometnom treneru Josipu Samaržiji Bepu dao Županijski rukometni savez Koprivničko-križevačke županije, uz podršku Koprivničko-križevačke županije, Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice, Rukometnog kluba Podravka, vlasnika objekta tvrtke TEHNIKA SPV te uz odobrenje obitelji Samaržija.

>> Dvorana koprivničke gimnazije nosit će ime rukometnog velikana

– Kao što je poznato, Josip Samaržija Bepo dao je nemjerljiv doprinos razvoju rukometa u Koprivnici te je u znak zahvalnosti velikom pedagogu i stručnjaku čiji rezultati su svima na ponos, Grad Koprivnica dodijelio nagradu za životno djelo 1997. godine. – navodi se.

U obrazloženju druge odluke, one koja se odnosi na dvoranu Osnovne škole Đuro Ester, istaknuto je da je Vinko Zember bio dugogodišnji sportski djelatnik i punih 11 godina do mirovine ravnatelj Osnovne škole Đuro Ester gdje je između ostalog i odgajao mnoge generacije.

>> Novoizgrađena sportska dvorana Osnovne škole Đuro Ester nosit će ime legendarnog Koprivničanca

– Koprivničanke i Koprivničanci pamte ga kao sportsku legendu, kao čovjeka koji je ostavio značajan pečat u koprivničkom sportu, ženskom i muškom rukometu, a osim rukometu, veliki je obol dao i koprivničkom nogometu. Bio je izuzetno angažiran i u društveno-sportskim organizacijama Grada te je s kolegama nastavnicima bio pokretač mnogobrojnih sportskih aktivnosti u školama i Gradu. Aktivno je sudjelovao u izgradnji sportskih objekata u Koprivnici kao što su primjerice Gradski stadion, igralište kod Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, ali i ono pokraj Osnovne škole Đuro Ester na kojem je danas izgrađena sportska dvorana. Zember je u život škole, koprivničkog sporta, ali i grada Koprivnice općenito utkao svoje najbolje godine, predanim radom poklonio cijelo svoje biće, svoje sportsko znanje i životne mudrosti. Stoga je i Gradskog vijeće Grada Koprivnice 2003. godine dodijelio Vinku Zemberu Medalju Grada Koprivnice za iznimne zasluge u promicanju sporta u Gradu Koprivnici – istaknuto je u obrazloženju.

Spomenimo da su suglasnost dali i Školski odbor Osnovne škole Đuro Ester i sin Vinka Zembera Zoran Zember.

zatvori