Četvrtak, 25. travnja 2024.

U prodaju ide šest novih parcela na Podolicama, uz još veće olakšice popusti i do 80 posto

U koprivničkom kvartu Podolice u prodaju ide šest novih parcela po povoljnijim cijenama.

Naime, gradski su vijećnici podržali ovakvu odluku kojoj je svrha poticanje demografske obnove, urbane regeneracije naselja te smanjivanja iseljavanja mladih obitelji i pomoći građanima.

Koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić rekao je da je prvotno odluka o prodaji po povoljnijim uvjetima građevinskog zemljišta donesena s namjerom da se revitalizira prostor Cvjetna, s obzirom na to da je on godinama bio neiskorišten.

– S jednim malim koračićem napravili smo doista lijepu priču, jer Cvjetna je rasprodana. Isto tako, u prvom krugu prodaje na Podolicama gdje smo imali pet gradilišta, sva su rasprodana, a sada u prodaju ide novih šest zemljišta u istom kvartu. Dorađujemo i mjere, jer kad smo počinjali ovu priču nismo očekivali baš takav interes i s vremenom se pokazalo da ih je potrebno malo doraditi. Bilo je pitanja što planiramo s nekim budućim zonama, pripremamo ih – kazao je Jakšić.

Spomenimo da je riječ o šest zemljišta, površina najmanjeg je 506 kvadratnih metara, a najvećeg 944. Pritom, početne cijene variraju od 117.000 kuna za najmanje, do 218.000 kuna za najveće, ali imajući na umu olakšice, cijene će se drastično smanjiti, čak do 80 posto.

Tako primjerice podnositelj zahtjeva koji u trenutku podnošenja zahtjeva nije stariji od 45 godina te koji kao i njegov bračni ili izvanbračni drug, životni partner ili neformalni životni partner u vlasništvu nema zadovoljavajući stambeni prostor, ostvaruje 50 posto popusta. Nadalje, ako podnositelj zahtjeva ima malodobno dijete, ostvaruje dodatnih 15 posto popusta. Dodatnih 10 posto popusta može se ostvariti ako je podnositelj zahtjeva ili član njegovog obiteljskog kućanstva navedenog u zahtjevu osoba s utvrđenim tjelesnim oštećenjem u visini 50 posto i više, ako je korisnik doplatka za pomoć i njegu u punom iznosu ili korisnik osobne invalidnine. Ako podnositelj zahtjeva ima status hrvatskog branitelja ili hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata, ili člana obitelji smrtno stradalog, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, ostvaruje dodatnih 10 posto popusta. Dodatnih pet posto popusta ostvaruje se ako podnositelj zahtjeva ima status osobe od posebnog interesa za Grad Koprivnicu i zaposlen je na koprivničkom području.

zatvori