Petak, 19. travnja 2024.

Poznat plan izvlačenja za Ligu prvakinja, koprivničke Podravkašice u četvrtom su potu

Europska rukometna federacija je na službenim kanalima objavila potove i plan izvlačenja za novu sezonu Lige prvakinja, a u kojoj će se natjecati i koprivničke Podravkašice.

– Ždrijeb je na rasporedu u petak s početkom u 11 sati, a prenosit će se online putem YouTube kanala EHF-a te Facebook stranice. Podravka Vegeta nalazi se u potu četiri, a s njom su smješteni i Sävehof, Kastamonu Belediyesi GSK te Team Esbjerg – poručuju iz Rukometnog kluba Podravka Vegeta.

Timovi koje je ranije ovog tjedna odobrio Izvršni odbor EHF-a ući će u ždrijeb. Iz svakog pota u skupinu A bit će izvučene po dvije ekipe, dok će druge dvije biti u skupini B, nastavljaju u klubu.

>> SLUŽBENA POTVRDA Podravka Vegeta natjecat će se u 29. sezoni Lige prvakinja

Spomenimo da je ždrijeb poludirigiran što znači da se primjenjuje pravilo da se dva kluba iz iste zemlje ne mogu sastati sa svojim protivnicama iz nacionalne lige u grupnoj fazi.

– Liga prvakinja se nastavlja igrati u formatu s dvije skupine po osam klubova u svakoj. Nakon 14 odigranih kola, dva najbolja kluba iz svake skupine plasiraju se izravno u četvrtfinale dok se klubovi s trećeg, četvrtog, petog i šestog mjesta natječu u play-offu. Dva posljednje plasirana kluba iz svake skupine bit će eliminirana nakon grupne faze – nastavljaju u klupu.

Podsjetimo, ekipa Podravkašica je na zasluženom odmoru, iako su individualne pripreme već u tijeku, a igračice i stožer će se službeno sastati sredinom srpnja. Prva utakmica Lige prvakinja prema kalendaru bi se trebala održati 11. ili 12. rujna.

Izvor: RK Podravka Vegeta
zatvori