Subota, 20. travnja 2024.

POTPISAN UGOVOR Europsko prvenstvo u rukometu za kadete stiže u Koprivnicu

Grad Koprivnica od 12. do 22. kolovoza bit će domaćin Europskog prvenstva u rukometu za kadete.

Potvrđeno je to današnjim potpisom ugovora o zajedničkoj organizaciji Europskog prvenstva u rukometu za kadete u kategoriji do 19 godina između Damira Poljaka, glavnog tajnika Hrvatskog rukometnog saveza, koprivničko-križevačkog župana Darka Korena i koprivničkog gradonačelnika Mišela Jakšića.

Iz koprivničke Gradske uprave poručili su da će Grad Koprivnica i Koprivničko-križevačka županija biti jedan od domaćina Europskog rukometnog prvenstva za kadete koje će se osim u Koprivnici odigravati i u Varaždinu.

Podsjetimo, Grad i Županija uspješno su organizirali Svjetsko juniorsko prvenstvo za rukometašice 2014. godine, Europsko kadetsko muško prvenstvo 2016. i 2018. godine.

– Izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da smo opet jedan od domaćina i suorganizatora jednog velikog sportskog događaja. Vjerujem da ćemo opet pokazati da smo sjajni domaćini, ali da ćemo pokazati i zašto je Koprivnica grad sporta i grad rukometa. Odličnu suradnju imamo sa našim Hrvatskim rukometnim savezom te je vrijeme da se svi zajedno malo veselimo i navijamo za naše rukometaše – rekao je Jakšić.

Sličnog je stava i Koren koji smatra da je partnerstvo u organizaciji Europskog kadetskog prvenstva s Gradom, Županijskom sportskom zajednicom i HRS-om već provjerena i dobitna kombinacija u organizaciji ovako važnih sportskih manifestacija.

– Ponovno smo u gradu rukometa. Posebno me veseli što će naša reprezentacija biti u grupi koja se igra u Koprivnici te se nadam da će epidemiološke prilike dozvoliti prisustvo gledatelja, a koji će biti dodatni motiv našim igračima da naprave što bolji rezultat – zaključio je Poljak.

Dodajmo da će naša reprezentacija svoje grupne utakmice igrati u Koprivnici sve do eventualnog plasmana u poluzavršnicu i završnicu koja će se održati u Varaždinu.

zatvori