Četvrtak, 25. travnja 2024.

Podravkašice su u skupini A nove sezone Lige prvakinja

Rukometni klub Podravka Vegeta je na današnjem ždrijebu Europske rukometne federacije za novu sezonu Lige prvakinja smješten u grupu A.

U grupi je tako s francuskim Brestom, mađarskim Ferencvarošom, crnogorskom Budućnosti, rumunjskim Bukureštom, njemačkom Borussiom, ruskim Rostov Donom i danskim Esbjergom, poručuju iz Rukometnog kluba Podravka Vegeta.

U klubu napominju da je Borussia i dalje pod posebnim zahtjevom te će do datuma koji je odredio EHF morati uplatiti traženu kotizaciju. U slučaju da financijski zahtjev ne bude ispunjen na mjesto Borussie dolazi zamjenski tim Banik Most.

>> SLUŽBENA POTVRDA Podravka Vegeta natjecat će se u 29. sezoni Lige prvakinja

– Rukometna federacija je i u ovoj sezoni zakoračila prema novoj razini i prije početka rukometnog natjecanja pa se ovogodišnji ždrijeb mogao gledati u izravnom televizijskom prijenosu u čak 22 zemlje, a kao i dosad prijenos je išao live i putem službenog YouTube i Facebook kanala federacije. Prema prethodnoj objavi, na današnjem se ždrijebu našlo 16 najboljih ženskih europskih ekipa, od kojih je njih 10 osiguralo mjesto u elitnom natjecanju s fiksnog mjesta, a na zahtjev je ušlo još šest ekipa koje je delegacija federacije potvrdila na izvršnom odboru koji se održao u petak, 25. lipnja – zaključuju.

>> Poznat plan izvlačenja za Ligu prvakinja, koprivničke Podravkašice u četvrtom su potu

Izvor: RK Podravka Vegeta
zatvori