Srijeda, 27. ožujka 2024.

Novoizgrađena sportska dvorana Osnovne škole Đuro Ester nosit će ime legendarnog Koprivničanca

Novoizgrađena sportska dvorana Osnovne škole Đuro Ester nosit će naziv Sportska dvorana Vinko Zember.

Naime, ovaj je prijedlog Gradska uprava stavila na dnevni red sjednice Gradskog vijeća Grada Koprivnice koja će se održati naredni utorak. Suglasnost na taj prijedlog već je dao školski odbor Osnovne škole Đuro Ester, ali i njegov sin Zoran Zember.

Podsjetimo, Vinko Zember rođen je 27. prosinca 1930. godine u Koprivnici, a napustio nas je 28. veljače ove godine u 91. godini života.

Zember je bio dugogodišnji sportski djelatnik i punih 11 godina do mirovine ravnatelj Osnovne škole Đuro Ester gdje je između ostalog i odgajao mnoge generacije. Koprivničanke i Koprivničanci pamte ga kao sportsku legendu, kao čovjeka koji je ostavio značajan pečat u koprivničkom sportu, ženskom i muškom rukometu, a osim rukometa, veliki je obol dao i koprivničkom nogometu, stoji u obrazloženju ovog prijedloga.

Bio je izuzetno angažiran i u društveno-sportskim organizacijama Grada Koprivnice te je s kolegama nastavnicima bio pokretač mnogobrojnih sportskih aktivnosti u školama i gradu. Aktivno je sudjelovao u izgradnji sportskih objekata u Koprivnici kao što su primjerice Gradski stadion, igralište kod Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski, ali i ono pokraj Osnovne škole Đuro Ester na kojem je izgrađena sportska dvorana.

– Zember je u život škole, koprivničkog sporta, ali i grada Koprivnice općenito utkao svoje najbolje godine, predanim radom poklonio cijelo svoje biće, svoje sportsko znanje i životne mudrosti. Stoga je i Gradsko vijeće Grada Koprivnice 2003. godine dodijelilo Vinku Zemberu Medalju Grada Koprivnice za iznimne zasluge u promicanju sporta u Gradu Koprivnici – poručili su iz Gradske uprave.

zatvori