Četvrtak, 28. ožujka 2024.

NEMA VIŠE SUBVENCIJA ZA UDOMLJAVANJE PASA Golubić: Vatrogasna mjera je upalila, stavljamo ju izvan pogona

S prvim danom srpnja ukinuta je odluka o subvencioniranju udomljavanja pasa kojom je Grad Koprivnica onima koji su odlučili pomoći napuštenim životinjama isplaćivao novčanu pomoć od 1.000 kuna.

Rekao je to na sjednici koprivničkog Gradskog vijeća pročelnik Upravnog odjela za izgradnju grada, upravljanje nekretninama i komunalno gospodarstvo Tomislav Golubić prilikom podnošenja izvješća o izvršenju programa održavanja komunalne infrastrukture u Gradu Koprivnici za 2020. godinu.

– Najveći iznos otišao je na azil za nezbrinute životinje i to 750.000 kuna. Tu smo imali dosta visoku cijenu s obzirom na velik broj pasa početkom godine kada smo ujedno i izašli sa subvencijom udomljavanja pasa. Tako je na udomljavanje pasa prošle godine potrošeno 44.000 kuna, što znači da smo podijelili 44 subvencije ljudima koji jesu udomili te pse – rekao je Golubić.

Pročelnik je istaknuo da su početkom godine računi za azil iznosili po 85.000 kuna, a danas su na otprilike 30.000 kuna.

– Možemo reći da je akcija subvencioniranja udomljavanja napuštenih pasa uspjela i da smo se uspjeli vratiti na nekakve normalne račune, a provedena je i nova nabava gdje su dobivene povoljnije cijene. Od 1. srpnja više nema subvencije za udomljavanje s obzirom na to da je vatrogasna mjera upalila i stavili smo ju van snage – zaključio je Golubić.

zatvori