Utorak, 26. ožujka 2024.

Nakon odbijene žalbe Bajalica žustro reagirao prema bjelovarsko-bilogorskom Savezu: Jadni ste i nesposobni

Nakon što je odlukom disciplinskog suca Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica Igoru Bajalici, bivšem predsjedniku Nogometnog kluba Tehnika Koprivnica, izrečena jedinstvena kazna zabrane obavljanja funkcija u nogometu u trajanju od dvije godine i tri mjeseca, on je podnio žalbu.

No, žalba mu je odbijena kao “neosnovana”.

Podsjetimo, nakon sporne utakmice između Nogometnog kluba Dinamo Predavac i Nogometnog kluba Tehnika-Koprivnica koja je prekinuta u 35. minuti nakon uletavanja domaćih navijača u teren, Nogometni savez Bjelovarsko-bilogorske županije kaznio je Bajalicu. U obrazloženju je tada pisalo kako je visokom kaznom kažnjen zbog tri disciplinska prekršaja.

Iz Saveza su tada poručili da je Bajalica kažnjen zabranom obavljanja funkcije u nogometu u trajanju od 15 mjeseci zbog registracije igrača Jure Dodleka u cilju izbjegavanja odrađivanja jednog dijela disciplinske kazne te zbog nepoštivanja Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika HNS-a. Uz to, navodi se da su pri odmjeravanju disciplinske kazne u obzir uzete otežavajuće okolnosti koje su utjecale na visinu izrečene kazne, ponavljanje istog prekršaja. S obzirom na to da je prethodno za iste prekršaje bio kažnjen ukorom i zabranom obavljanja funkcija u nogometu u trajanju od jednog mjeseca te je usprkos tome svjesno nastavio s činjenjem novog prekršaja, što ukazuje da prethodne dvije izrečene kazne na njega nisu utjecale da više ne čini iste prekršaje.

Nadalje, Bajalici je na dva mjeseca zabranjeno obavljanje funkcija u nogometu zbog omalovažavanja odluke disciplinskog suca Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica o kažnjavanju Tome Čikovića, službenog predstavnika NK Tehnika-Koprivnice. Uz navedena dva disciplinska prekršaja, Bajalica je dobio i 10 mjeseci zabrane obavljanja funkcija u nogometu zbog vrijeđanja, klevetanja i širenja neistine o Nogometnom savezu Bjelovarsko-bilogorske županije i njegovom predsjedniku te o vodstvu natjecanja Četvrte nogometne lige BJ-KC-VT, kroz izjave u medijima.

Kada je pak riječ o odbijanju Bajaličine žalbe, Komisija za žalbe 28. lipnja u obrazloženju takve odluke navodi da iz očitovanja Nogometnog saveza Koprivničko-križevačke županije proizlazi da je registracija igrača Jure Dodleka izvršena temeljem telefonskog poziva predsjednika NK Tehnika Koprivnica Igora Bajalice i predsjednika NK Tomislav Drnje Ivana Mihalića. Navode da je registracija izvršena bez odgovarajuće dokumentacije.

S druge strane, Komisija ističe da Bajalica u svojoj žalbi navodi da se “ne smatra krivim i da ne vidi apsolutno nikakvu odgovornost na svojoj strani jer je postupao po pravilniku. Izražava stav da radnje koje su poduzete u registraciji igrača Jure Dodleka za NK Tomislav Drnje na način da je igrač 14. listopada 2020. registriran za NK Tomislav Drnje i na utakmici NK Tomislav Drnje – NK Pitomača koja je odigrana tog datuma odradio jednu utakmicu zabrane nisu protupravne i smatra ih normalnim i etičnim. Bajalica gnjusno odbacuje tvrdnje da je sve radio “temeljem telefonskog poziva” kao i da nema odgovornosti druge strane te moli da se kazna ukine.

Nakon što je dobio odluku Komisije za žalbe Bajalica je žustro reagirao i poslao dopis Nogometnom savezu Bjelovarsko-bilogorske županije, a u čijem smo posjedu.

Sadržaj dopisa koji je adresiran na tajnika Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije Miroslava Jurišića, donosimo u cijelosti:

“Zahvaljujem na dostavljenoj Odluci i uključujem sve zainteresirane strane. Budući da ste vi fikus i jedina osoba ovlaštena za zastupanje gdje provodite želje i pozdrave Vašeg likvidatora, ovakva Odluka me uopće ne čudi. U prijašnjim e-mailovima sam i predvidio ovakav rasplet situacije.

Što smo naučili u ovih godinu dana? Puno toga! Naučili smo da ste jadni i nesposobni pročitati Disciplinski Pravilnik HNS-a jer nas okrivljujete po krivim člancima (pozdravite mi gospodina Ščukovića), naučili smo da muljate s brojevima za izvlačenje (niti to Vam nije pomoglo kad su vaši klubovi po plasmanu na dnu), naučili smo da namještate suce kako kome odgovara i naučili smo da se skrivate iza skuta HNS-a, a dok se dobivalo 200.000 kuna za uspjeh repke – čujem da se trčalo tko će prvi dobiti. Je li tako Slavko? Nije nikome u interesu da se izgradi 20 igrališta umjetne trave rukometnih dimenzija (cijena je 148.000 kuna bez PDV-a) jer život je jedan i treba uzeti što više.

Još jednom, vi Vašu nesposobnost pokazujete na svakom koraku. Niste ni sposobni okriviti me unutar 90 dana! Naime, sukladno Vašem Disciplinskom Pravilniku HNS-a, čl. 153., st 9. koji kaže: Odluka u drugostupanjskom postupku treba biti donesena u roku od tri mjeseca od dana zaprimanja žalbe. Budući da je moja žalba podnesena 24. ožujka, a na Vašoj smiješnoj Odluci piše datum 28. lipnja 2021., očito ste zaboravili namjestiti datum. Zato Vas ovim putem molim da namjestite datum da budete u okviru tih 90 dana, ja se neću žaliti. I molim da pozdravite gospodina Slijepčevića uz opasku da upiše malu školu matematike zbrajanja do 90. Hvala!

Budući da smo utvrdili da ne znate zbrajati, sad ćemo utvrditi da i kradete. Naime s obzirom na Cjenik usluga za 2020.g. https://nsbbz.hr/wp-content/uploads/2020/07/Cjenik-usluga-za-2020..pdf koji je aktivan na Vašoj web stranici (niste bili u stanju niti refreširati Cjenik pa molim da se to refrešira), taksa za žalbu nogometnog djelatnika je 100,00 HRK. Ja sam uplatio 600,00 HRK. U privitku Vam šaljem dvije uplate. Zašto dvije? Jer sam znao da ste neažurni i nesposobni i da mi nećete vratiti novac. Ovim putem Vas molim da mi vratite razliku od 500,00 kuna na moj tekući račun. Podatke imate. Hvala! Za kraj, nadam se da shvaćate da tu nismo stali. Štoviše, ovo je tek početak.”

zatvori