Utorak, 26. ožujka 2024.

FOTO: PRIVIKAVANJE NA VODU Vrtićarci primili diplome na koprivničkim bazenima

Mališani koprivničkog Dječjeg vrtića Tratinčica proteklih su dana sudjelovali u aktivnosti “Privikavanje na vodu” u sklopu projekta “Sigurnost na vodi”, a danas su im na Bazenima Cerine uručene diplome.

Iz koprivničke Gradske uprave poručili su da je ova aktivnost zamišljena kao edukativno rekreacijska aktivnost kojoj je osnovni cilj kod djece vrtićke dobi pridonijeti sigurnosti u zajednici, utjecati na kvalitetu života, a u konačnici smanjenje stradavanja djece na vodi.

– Ciljana skupina su djeca završnih skupina vrtića u dobi od šest godina, a od 12. do 15. srpnja u aktivnosti su sudjelovala 54 polaznika koji su uz stručnu pomoć kineziologa učili samostalno plutanje, održavanje na vodi uz pomoć rekvizita i bez rekvizita, dobivanje sigurnosti ulaska u bazen uz pomoć različitih igara, uranjanje glave u vodu, puhanje mjehurića te klizanja po vodi što je ustvari sve priprema za učenje plivanja – objašnjavaju.

Dodaju da su u ovoj aktivnosti uz djecu, aktivno sudjelovali i profesori kineziologije iz Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice koji su sa svakom skupinom vrtićaraca radili četiri dana po dva sata, a uz pratnju odgajateljica iz Dječjeg vrtića Tratinčica te zaposlenika i volontera Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica koji su završili tečaj Junior spasilac.

Spomenimo da su u današnjoj podjeli diploma prisustvovali ravnateljica Gradskog društva Crvenog križa Adela Sočev, pročelnici Grada Koprivnice Ana Mlinarić i Dario Jembrek, voditeljica bazena Sonja Šafar te u ime Zajednice športskih udruga Grada Koprivnice Božica Palčić.

zatvori