Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Podravski ribolovci i ribolovke osvojili medalje u finalu Kupa

Podravski ribolovci i ribolovke proteklog su vikenda nastupili u finalu Kupa Hrvatskog športskog ribolovnog saveza u lovu ribe udicom na plovak te postigli vrhunske rezultate.

Natjecanje je održano na jezeru Pakra II u Banovoj Jarugi, a boje Koprivnice su predstavljale članice i članovi Športskog ribolovnog kluba Podravka i Športskog ribolovnog kluba Koprivnica.

Ekipa Podravke koju su činile Iva Betlehem, Lorena Blažek, Dina Vida Horvat i rezervna Karla Blažek na prvom danu natjecanja dijelila je prvo mjesto s ekipom Klen iz Svete Marije. Obje ekipe imale su 10 bodova, poručili su iz Športskog ribolovnog kluba Podravka.

– Prvog dana natjecanja Iva Betlehem osvojila je prvo, Lorena Blažek treće, dok je Dina Vida Horvat zauzela šesto mjesto. Drugog dana natjecanja Iva osvaja drugo, Dina Vida šesto i Lorena sedmo mjesto što ih ukupno smješta na šestu poziciju – nastavljaju u klubu.

Nakon dva dana natjecanja mlade Podravkašice ukupno su osvojile odlično treće mjesto s 25 bodova iza prve ekipe Klen iz Svete Marije koja je osvojila 21 bod, odnosno druge ekipe Klen Oroslavje s 23 boda.

– U pojedinačnoj konkurenciji Iva Betlehem je bila druga s tri boda iza prvakinje Simone Vlašić iz Svete Marije s dva boda, Lorena Blažek je bila 13. s 10 bodova, a Dina Vida Horvat 18. s 12 bodova – dodaju.

Kako pak donosi portal Ribolov Koprivnica, u kategoriji seniorki prvo mjesto pripalo je ekipi Drave iz Donjeg Mihaljevca, drugo mjesto osvojila je ekipa Športskog ribolovnog kluba Koprivnica, a treće Štuka iz Poljanskog Luga.

Uspješan nastup na natjecanju ostvarili su i klubovi s područja Športskog ribolovnog saveza Koprivničko-križevačke županije.

– Seniorke koprivničkog kluba osvojile su drugo mjesto, treće mjesto pripalo je juniorkama Podravke, četvrto mjesto juniorima i seniorima Športskog ribolovnog kluba Štuka iz Torčeca, dok su pojedinačno ostvareni još bolji rezultati. Iva Betlehem iz ŠRK Podravka tako je viceprvakinja juniorka, Patrik Orehovački iz ŠRK Štuka viceprvak junior, Tatjana Štajduhar iz ŠRK Koprivnica viceprvakinja seniorka, dok je Goran Matijašić iz ŠRK Štuka osvojio peto mjesto u seniorskoj konkurenciji – zaključuju.

zatvori