Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO: POČETAK SEZONE IZ SNOVA Slaven Belupo na Maksimiru svladao Dinamo

Nogometaši Slaven Belupa danas su u prvom kolu Hrvatski Telekom Prve nogometne lige srušili aktualnog prvaka u Zagrebu.

Kako poručuju iz kluba, rezultat na Maksimiru nakon utakmice protiv Nogometnog kluba Dinamo bio je 0:2, a golove su za Farmaceute postigli Krstanović i Bogojević.

– Trener Dean Klafurić debitirao je na klupi, a u svojoj prvoj utakmici na teren je od prve minute poslao Čovića na golu. U obrani su zaigrali Zirdum, Paracki i Božić, dok su bekovske pozicije pokrili Bogojević i Laušić. Veznu liniji činili su Zvonarek, Marina i Glavčić, a napadački tandem bili su Krstanović i Mlinarić. Osim trenera, debi za našu momčad upisali su i Laušić i Mlinarić. Ukupno je od prve minute krenulo pet igrača iz naše Škole nogometa – Zirdum, Bogojević, Laušić, Zvonarek i Mlinarić – objašnjavaju u koprivničkom prvoligašu.

Iako je Dinamo imao loptu u svojim nogama 15-ak minuta, prvu priliku imali su igrači Slavena. Laušić je odlično centrirao, a Mlinarić zamalo zakasnio. U 23. minuti Glavčić je uputio odličan centaršut prema golu Dinama, Bogojević lagano dodirnuo loptu glavom da bi na kraju greda spasila gol domaćina. U 35. minuti odgovorio je Dinamo preko Kastratija, ali ovog puta je greda bila saveznik koprivničke momčadi. Do kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao, iako su Slavenaši prijetili preko Krstanovića i Laušića, a Dinamo preko Gojaka.

– Poveli smo u 51. minuti. Krstanović je iskoristio pogrešku Livakovića i s 35 metara poentirao za 0:1. Borila se naša momčad svim srcem, a Dinamo je zaprijetio u 77. minuti kada Čop iskosa s desne strane nije bio precizan. U 84. minuti 0:2! Bogojević je izvrsno pogodio malu mrežicu gola Livakovića i donio veliku prednost za našu momčad. Bio je to i konačan rezultat utakmice – zaključuju u klubu.

Spomenimo da će u idućem kolu Farmaceuti na domaćem terenu ugostiti Lokomotivu. Utakmica će se igrati u subotu na koprivničkom Gradskom stadionu Ivan Kušek–Apaš s početkom u 18:55.


16. lipnja 2021. godine – prvo kolo Hrvatski Telekom Prve lige

Zagreb, Maksimir.

GNK Dinamo – NK Slaven Belupo 0:2 (0:0)

GNK DINAMO: Livaković – Ristovski, Lauritsen, Perić, Štefulj (od 60. Mišić) – Gojak (od 46. Majer), Franjić, Ivanušec (od 74. Menalo) – Kastrati (od 60. Petković), Gavranović, Oršić (od 74. Čop). Trener: Damir Krznar.

NK SLAVEN BELUPO: Čović – Zirdum, Paracki, Božić – Bogojević, Zvonarek (od 87. van Bruggen), Marina, Glavčić, Laušić (od 70. Bosec) – Krstanović (od 70. Monjac), Mlinarić (od 59. Brković). Trener: Dean Klafurić.

Suci: Marin Vidulin (Kanfanar), Goran Perica (Šibenik), Alen Jakšić (Solin), Dario Kulušić (Šibenik)

VAR: Ivan Bebek (Rijeka), Robi Kezele (Rijeka)

Strijelci: 0:1 Krstanović 51. minuta, 0:2 Bogojević 84. minuta

Žuti karton: (Dinamo); Marina 26. minuta, Bogojević 83. minuta, Čović 90. minuta (Slaven Belupo)

zatvori