Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Održano 7. operativno vatrogasno natjecanje ‘Domaji 1957.’

Dobrovoljno vatrogasno društvo Domaji u nedjelju je organiziralo 7. operativno vatrogasno natjecanje ”Domaji 1957.”, na kojem je sudjelovalo 12 ekipa iz šest županija i to:
DVD Jankovac, DVD Ladislav, DVD Gornja Velika, DVD Donja Velika, DVD Reka, DVD Petrovsko, DVD Sesvetski Kraljevec, DVD Mala Črešnjevica, DVD Sveta Marija, DVD Varaždin Breg, DVD Sveti Đurđ i DVD Podravske Sesvete.

Natjecanje je održano pod pokroviteljstvom Općine Sokolovac i uz supokroviteljstvo VZO Sokolovac i Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije, dok je glavni sponzor bila tvrtka KL Protektion.

Samo natjecanje bilo je organizirano na način da su vatrogasne ekipe sastavljene od pet do sedam članova rješavale taktičke zadatke na različitim lokacijama na području mjesta Domaji i mjesta Jankovac.

Na samom početku, sve natjecatelje i suce postrojio je zapovjednik VZO Sokolovac i DVD-a Domaji Dejan Ban, predavši prijavak glavnom zapovjedniku HVZ-a Slavku Tucakoviću koji je potom izvršio smotru.

Svima nazočnima pozdravnim riječima obratili su se glavni zapovjednik Slavko Tucaković i načelnik Općine Sokolovac Vlado Bakšaj.

Članovi DVD-a Domaji su za natjecateljske ekipe pripremili pet različitih vježbi/zadataka koji su se morali što žurnije izvršiti, a koncipirani su na način da zahtijevaju timski duh i snalažljivost te znanja stečena na osnovnoj vatrogasnoj obuci. Svi detalji vezani za zadatke, ekipama su bili prezentirani i objašnjeni na samo mjestu izvođenja.

Ove godine, sve ekipe uspješno su odradile svih pet zadanih vježbi/zadataka, a najuspješnijima su se pokazali vatrogasci iz DVD-a Varaždin Breg koji su osvojili prvo mjesto ispred DVD-a Sveta Marija kao drugih te DVD-a Podravske Sesvete koji su bili treći. Ove godine, ”drvene” medalje za osvojeno četvrto mjesto pripale su DVD-u Reka.

Po završetku natjecanja prigodnim riječima nazočnima su se obratili predsjednik DVD-a Alen Radić i zapovjednik Dejan Ban, a isti su uručili zahvalnice, medalje i pehare članovima ekipa kao i zahvalnice pokroviteljima i sponzorima.

Ovo prekrasno operativno natjecanje vatrogasaca u Domajima primjer je dobre i kvalitetne organizacije te sudjelovanja mnogih članova Društva u realizaciji svih potrebnih aktivnosti. Svim članovima treba čestitati na velikom trudu i angažmanu, a velika pohvala ide i mladim članovima/mladeži koji su od samog početka natjecanja pomagali kako u podvorbi natjecatelja tako i na vježbalištima.

 

zatvori