Petak, 19. travnja 2024.

FOTO Moderno zdanje pokraj Obrtničke škole Koprivnica polako dobiva svoje obrise

Zgrada Centra kompetentnosti pokraj Obrtničke škole Koprivnica polako dobiva svoje obrise.

– Radovi napreduju predviđenom dinamikom, a završetak se očekuje sredinom ožujka 2022. godine. Trenutno se betonira dio temelja, temeljna ploča, zidovi prizemlja, a uskoro se postavlja oplata i betonira dio ploče prizemlja. Polažu se vanjske instalacije vodovoda i kanalizacije te razvod instalacija u temeljnoj ploči – objasnila je Melita Ivančić, pročelnica Službe ureda župana.

Podsjetila je da je riječ o 25 milijuna kuna vrijednoj rekonstrukciji i dogradnji Obrtničke škole Koprivnica čime će se stvoriti uvjeti za moderno srednje strukovno školstvo 21. stoljeća, odgovoriti na sve zahtjeve tržišta i gospodarstva te povećati interes mladih za strukovna zanimanja koja su trenutno najpotrebnija u Hrvatskoj.

Radovi su počeli u drugoj polovici svibnja, a tom je prilikom naglašeno da će se u objektu nešto većem od 2.000 kvadratnih metara nalaziti osam specijaliziranih praktikuma za elektrotehniku koji će biti opremljeni suvremenom industrijskom opremom. Bit će tu i sedam specijaliziranih informatičkih učionica u kojima će se razvijati programi, odnosno 29 standarda zanimanja za obrazovanje učenika u redovnom školovanju i za učenike s područja naše regije, ali i specijalizirani kurikulumi za zaposlenike i djelatnike naših gospodarstvenika.

>> FOTO Moderna zelena zgrada sa solarnim pločama na krovu i staklenim hodnicima niknut će pokraj Obrtničke škole Koprivnica

Dodajmo da će zgrada imati prizemlje i prvi kat, zelenu fasadu i zeleni krov, a na krovu će biti solarni kolektori pa će ju karakterizirati A+ energetski razred. Cijelo prizemlje i hodnici bit će u staklu pa će se pružati pogled na igralište i dio parka. Hodnici će biti velike površine s kulir pločama kako bi se dobio spoj modernog i tradicionalnog materijala.

Spomenimo da su uz radove na Obrtničkoj školi Koprivnica u tijeku i radovi na Strukovnoj školi Đurđevac u sklopu 70 milijuna kuna vrijednog projekta Centra kompetentnosti u Koprivničko-križevačkoj županiji čiji je prijavitelj Obrtnička škola Koprivnica, a partneri su Županija i Strukovna škola Đurđevac.

zatvori