Četvrtak, 25. travnja 2024.

CIJEPLJENJE BEZ NAJAVE Na drugoj akciji prvu dozu primilo 778 građana

Jučerašnjoj akciji cijepljenja protiv koronavirusa bez najave koja se održala u dvorani Srednje škole Koprivnica odazvalo se 778 građana Koprivničko-križevačke županije.

Riječ je o osobama koje su primile prvu dozu cjepiva Pfizer, a u Stožeru civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije zadovoljni su odazivom i samom provedbom akcije.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo dr. Draženka Vadla rekla je da je sve proteklo u najboljem redu i podsjetila na ljetnu shemu cijepljenja bez najave.

– Nastavljamo s akcijama cijepljenja u ljetnoj shemi u bivšoj COVID ambulanti tri puta tjedno. Vrlo je važno da se građani odazovu i prime cjepivo kako bismo postigli kolektivni imunitet i lakše dočekali jesen. Naravno, i dalje je važno da se svi pridržavamo mjera koje su na snazi – istaknula je dr. Vadla.

Ljetna shema cijepljenja protiv koronavirusa počinje već danas, a termini koji su na raspolaganju su ponedjeljak od 15 do 18 sati kada se cijepi Pfizerom, srijeda od 15 do 18 sati kada je na redu cjepivo Moderna i subota od osam do 12 sati kada se cijepi Pfizerom i Janssenom. Spomenimo da je i dalje moguće cijepljenje i kod obiteljskih liječnika.

zatvori