Subota, 20. travnja 2024.

Belupovo nutricionističko savjetovalište na Ljetu na Zrinskom

Mjerenje i analiza sastava tijela te savjetovanje glavne su aktivnosti Belupova nutricionističkog savjetovališta koje će građani Koprivnice moći posjetiti u srijedu od 18 do 20 sati u gradskom parku u sklopu manifestacije Ljeto na Zrinskom.

– Uz mjerenje indeksa tjelesne mase (BMI) posjetitelji će moći izmjeriti i dobiti detaljniju analizu sastava tijela te upute i savjetovanje o pravilnoj i zdravoj prehrani – poručuju iz Belupa.

Napominju da su prekomjerna tjelesna masa i debljina globalni javnozdravstveni problemi i rizični su čimbenici za nastanak vodećih kroničnih nezaraznih bolesti. Ističu da je prekomjerna tjelesna masa također vrlo važan prediktor razvoja komplikacija kod infekcije COVID-19.

– U Hrvatskoj, kao i u Europi, više od polovice osoba starijih od 18 godina ima prekomjernu tjelesnu masu, njih 57,4 posto, od čega je pretilo njih 18,7 posto. Poražavajuće je da čak 34,9 posto djece u Hrvatskoj ima prekomjernu tjelesnu masu, a od čega pretilost njih 14 posto. Brojke ukazuju na alarmantno stanje, stoga pozivamo sve naše sugrađane da se odazovu pozivu i, uz individualizirani pristup, dobiju savjet o poželjnim prehrambenim navikama – zaključuju.

Izvor: Belupo
zatvori