Utorak, 23. travnja 2024.

U pripremi je zanimljivo prijepodne u gradskom parku, djeca će moći uživati u predstavama i igraonici

Dvije lutkarske predstave i zanimljiva renesansna igraonica očekuju mališane ove subote u koprivničkom gradskom parku.

– Predstave za koje je scenarije priredila Tigrena Csik, a scenu Boba Csik izvodi Lutkarska družina Kopriva pec pec Društva naša djeca Koprivnica. Prva nosi naziv “Jako gladna gusjenica”, a lutkari su: Ema Friščić, Karla Baranić, Luka Matotan, Katja Galović, Korina Rogić i Fran Vedriš. Uvježbala ih je Narcisa Kolar koja je zaslužna i za izradu lutaka uz pomoć članica Kreativne radionice DND – istaknula je predsjednica Društva naša djeca Koprivnica Jadranka Lakuš.

Dodala je da je predstava namijenjena djeci od godinu i pol nadalje, traje 15 minuta, a započinje u 10 sati. Po završetku slijede predstave nastale prema Ezopovim basnama “Lisica i roda” ,”Kornjača i zec” i “Lav i miš” u kojoj glume Jana Senjan, Katja Gaži, Rea Damjanović, Tara Ritoša, Kira Kolar i Petar Megla. Predstava je namijenjena djeci od tri godine nadalje i traje 35 minuta.

– Nakon uživanja u predstavama djeca će moći pokazati svoje vještine u gađanju krpenjačama, ali s vitezovima, kriketu, skakanju u vrećama, utrci sa starinskim guralicama, pecanju drvenih ribica u lavoru i drugim tradicijskim igrama – kazala je Lakuš.

Spomenimo da se svi sadržaji odvijaju u sklopu projekta “Volonteri u parku” i za djecu su besplatni.

zatvori