Četvrtak, 18. travnja 2024.

VIKEND REKORDERI Jedan u Peterancu u podne vozio bicikl s 2,13 promila, drugi ‘letio’ 116 na sat po Virju

Policijski službenici su na području Podravine i Prigorja tijekom vikenda zabilježili sedam prometnih nesreća i sankcionirali 216 prometnih prekršaja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da su vozači pod utjecajem alkohola izazvali dvije prometne nesreće, a od čega su u jednoj lakše ozlijeđene dvije osobe.

Najviše sankcioniranih prekršaja, njih čak 113, vezano je uz prekoračenja brzine kretanja. Dodajmo da je zabilježeno i 29 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa te 22 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola.

Najveću brzinu kretanja policijski su službenici zabilježili u subotu u šest sati u Ulici Mitrovica u Virju nedaleko Koprivnice gdje se vozač osobnim automobilom kretao 116 kilometara na sat na dijelu ceste gdje je ograničenje 70. U policiji ističu i vozača koji je u nedjelju u 10:57 u Ulici braće Radića u Peterancu pokraj Koprivnice vozio 114 kilometara na sat na dijelu ceste gdje je dopuštena brzina 50 kilometara na sat.

Što se tiče najveće koncentracije alkohola, ona je zabilježena kod 58-godišnjaka u Ulici Frana Galovića u Peterancu. Muškarac je u 12:20 vozio bicikl pod utjecajem alkohola od čak 2,13 promila.

U policiji spominju i 26-godišnjaka koji je u petak u 23:40 zatečen u Ulici Zagrebačkoj u Koprivnici kako upravlja automobilom pod utjecajem alkohola od 1,76 promila.

Dodajmo da su policijski službenici tijekom vikenda izvršili nadzor nad 36 mladih vozača.
Oni su počinili šest prometnih prekršaja, od čega četiri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, tri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i prekršaj nenošenja vozačke dozvole.

zatvori