Petak, 29. ožujka 2024.

Samostalnim umjetnicima i udrugama dodijeljeno više od 300.000 kuna

Samostalnim umjetnicima i udrugama s područja Koprivnice danas je u koprivničkoj Gradskoj upravi uručeno 18 ugovora za 23 programa u vrijednosti od 346.000 kuna.

Ispred udruga i samostalnih umjetnika okupljenima se obratila Helena Hraščanec iz Jazz kluba Koprivnica.

– Zahvaljujem Gradu Koprivnici na dosadašnjoj odličnoj suradnji koju ima s udrugama i samostalnim umjetnicama. Veseli nas što ove godine imamo priliku nastaviti s radom i provedbom svojih programa. Mi u Jazz klubu danas imamo prvi koncert i ovom prilikom najavljujem ovogodišnji Fest Jazza koji će se održati od 9. do 10. srpnja na središnjem gradskom trgu – rekla je Hraščanec te istaknula kako se nada da će građanima osigurati odličnu manifestaciju.

Zadovoljstvo današnjim uručenjem izrazio je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Drago mi je da se imamo priliku okupiti danas jer to znači da ćemo puno programa i projekata realizirati ove godine. Puno nam znače svi vaši programi, jer kao što često znam isticati, grad nisu samo zgrade i prometnice, već su grad ljudi i sve ono što smo spremni učiniti jedni za druge – istaknuo je.

Spomenimo da su sredstva namijenjena za glazbenu, književnu, nakladničku, likovnu, filmsku i video djelatnost. Također, podijeljeni su i ugovori za sufinanciranje festivala i manifestacija u organizaciji udruga građana u 2021. godini. Tako je odobreno 246.000 kuna za provedbu pet festivala i šest manifestacija.

Dodajmo da su ispred Grada Koprivnice podjeli ugovora prisustvovali zamjenica gradonačelnika Ksenija Ostriž te pročelnici Dario Jembrek i Ana Mlinarić.

zatvori