Četvrtak, 28. ožujka 2024.

PROJEKT ‘NOVI POČETAK’ Uskoro počinju radovi na uređenju sigurne kuće

Postupak nabave za odabir izvođača radova za uređenje sigurne kuće je pri kraju, priprema se potpisivanje ugovora i uskoro se može očekivati početak radova.

Zaključak je to sedmog sastanka projektnog tima projekta “Novi početak” kojemu su prisustvovali predstavnici Koprivničko-križevačke županije kao korisnika, Udruge HERA Križevci koja je partner u projektu te PORA-e Regionalne razvojne agencije koja pruža stručnu podršku, poručuju iz Službe ureda župana.

– Sigurna kuća trenutno funkcionira u unajmljenom prostoru te su putem projekta zaposleni stručnjaci za rad sa žrtvama. Na sastanku je konstatirano kako je ugovorena i nabava namirnica za stanovnike sigurne kuće, a putem projekta se financiraju i drugi troškovi poput najma prostora, režija i higijenskih potrepština. U proceduri je nabava automobila za sigurnu kuću pa je na sastanku bilo riječi i o detaljima ovog postupka, a uskoro slijedi i nabava promotivnih materijala za kampanju koja je započela tijekom svibnja predavanjima o nasilju u obitelji – govore i dodaju kako su na sastanku dogovoreni detalji oko financiranja i provedbe nabava.

Usporedno će biti ugovoren nadzor radova i koordinator zaštite na radu, ističu.

>> NOVI POČETAK Koren: Lokacija sigurne kuće je tajna, a naša je želja da broj korisnika bude što manji

Dodajmo da je putem projekta “Novi početak” sredstvima Europskog socijalnog fonda osigurano oko 9,2 milijuna kuna za unaprjeđenje sustava podrške, prevencije i zaštite od nasilja nad ženama, jačanje kapaciteta stručnjaka koji rade sa ženama žrtvama nasilja i žrtvama nasilja u obitelji te podizanje svijesti javnosti o pravima žrtava nasilja.

zatvori