Četvrtak, 28. ožujka 2024.

PROGNOZE lokalnih nogometnih ličnosti uoči sutrašnje tekme: Jedni predviđaju pobjedu, drugi sigurni u poraz

Još je malo ostalo do prve utakmice hrvatske reprezentacije na ovogodišnjem Europskom nogometnom prvenstvu.

U prvom susretu Vatreni će sutra s početkom u 15 sati igrati protiv starih znanaca Engleza. Kako bismo čuli kako ususret zanimljivom susretu razmišljaju naši lokalni nogometaši, nogometašice i djelatnici, pitali smo ih za prognozu rezultata sutrašnje utakmice.

Krunoslav Jambrušić, legendarni koprivnički golgeter i trenutno igrač Tehničara iz Cvetkovca, predviđa da će utakmica završiti pobjedom Hrvatske 2:1.

Kruno Jambrušić. Foto: Jasminka Potočnjak.

– Utakmica će biti teška i zahtjevna. Ovo predviđanje je navijačko, dok je realnost takva da će biti jako teško dobiti Engleze na domaćem terenu te bi utakmica lako mogla završiti remijem – kazao je legendarni Jambra te dodao kako vjeruje da će golove za Hrvatsku zabiti Petković i Modrić.

Mario Žuljić, glavni strateg Tomislava iz Drnja, kazao je da očekuje tešku utakmicu koja bi mogla završiti podjelom bodova 1:1.

Snimio Valentino Štefanek.

– Zadnjih nekoliko godina imamo dobar skor s Englezima koji nam pašu. Ovo će biti posebna utakmica jer su domaćini Europskog prvenstva, no vjerujem da možemo ponoviti dobru utakmicu kao što je bila prošla koju smo igrali protiv njih – rekao je trener Tomislava naglasivši kako smatra da će za pogodak za Hrvatsku postići Mateo Kovačić.

Neriješen rezultat prognozira i Nikola Grabar, jedan od najvažnijih igrača Borca iz Imbriovca.

Snimio Valentino Štefanek.

– Ne bi me iznenadilo da konačni rezultat bude 1:1 ili čak 0:0. Mislim da obje reprezentacije imaju određene probleme u obrani, što bi moglo utjecati na oprezniji pristup utakmici. Naravno, Englezi imaju ozbiljniju širinu, no ne djeluju mi uvjerljivo, ali ne djeluje ni Hrvatska. Remi bi trebao zadovoljiti obje strane – istaknuo je Grabar te dodao da vjeruje kako će za Hrvatsku pogodak postići Ivan Perišić.

Krešimir Belčić, alfa i omega Starigrada, vjeruje u pobjedu Hrvatske od 2:1. Pogotke će zabiti Kovačić i Perišić, kaže Belčić.

Izvor: Krešimir Belčić (Facebook)

– Naši dečki uvijek na velikim natjecanjima pokažu svoju kvalitetu i borbu za momčad. Othrvat ćemo se početnom naletu domaćina i vjerujem da će nas naši igrači na kraju učiniti ponosnima – naglasio je Belčić.

Za razliku od Belčića, trener NK Tehnika Koprivnice Tomo Čiković ne očekuje pozitivan rezultat u nedjeljnoj utakmici.

Snimio Marko Posavec.

– Izgubit ćemo 2:0 zbog toga što će izbornik Dalić igrati na sigurna imena. U reprezentaciju je potrebno unijeti svježe krvi željne dokazivanja, fajtere kojima se nije problem pofajtati. Prvenstveno tu mislim na istaknute pojedince iz Prve HNL – kazao je Čiković.

Loš rezultat očekuje i Doroteja Bojko, igračica Ženskog nogometnog kluba Koprivnica, koja nije optimistična uoči sutrašnje utakmice.

Snimila Tea Jurković.

– Prognoziram rezultat 2:0 za Englesku. Nogometaši Hrvatske mučili su se s reprezentacijama koje su puno slabije od naše tako da sumnjam da mogu doći do pobjede – kazala je Bojko.

Tomislav Stipić, sada bivši trener Slaven Belupa, istaknuo je da je možda i najveći navijač hrvatske reprezentacije, no jasno mu je da je remi izgledniji od pobjede.

Snimio Marko Posavec.

– Utakmica će sigurno biti jako teška i zahtjevna. Bod u nedjeljnoj utakmici bit će veliki kao pobjeda. U ovom trenutku bojim se da je Engleska nažalost ipak malo previše jaka za Hrvatsku – kazao je Stipić dodavši da će u slučaju pogotka od strane Hrvatske strijelac biti Mateo Kovačić.

Mateja Videc, kapetanica i trenerica mlađih uzrasta u ŽNK Koprivnica, optimistično gleda na nedjeljnu utakmicu u kojoj prognozira rezultat 2:1 za Hrvatsku.

Izvor: ŽNK Koprivnica

– Pogotke će zabiti Kramarić i Modrić iz penala. Kramarić ne briljira u reprezentaciji, ali u klubu igra sjajno pa mislim da će konačno proigrati i u reprezentaciji. Uvijek treba pozitivno razmišljati – zaključila je Videc.

Tekst pripremili Tea Jurković i Valentino Štefanek. 

zatvori