Četvrtak, 18. travnja 2024.

NESLAVNI REKOREDERI Dvojica pijanih vozača vozila s više od tri promila

Tijekom vikenda na podravsko-prigorskim cestama zabilježeno je šest prometnih nesreća i sankcionirano 219 prometnih prekršaja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručuju da su uzroci prometnih nesreća bili neprilagođena brzina, nepropisno uključivanje u promet, nepropisna vožnja unazad i vožnja na nedovoljnoj udaljenosti.

Kada je riječ o prometnim prekršajima najviše je bilo prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, njih 119, a slijedi vožnja u pijanom stanju.

U policiji napominju da je najveća brzina kretanja zabilježena u nedjelju u 11:31 na državnoj cesti broj 41, u Križevačkoj ulici u Sokolovcu nedaleko Koprivnice. Tamo je vozač vozio 117 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila ograničena na 60 kilometara na sat.

Kada je riječ o najvećoj koncentraciji alkohola ona je zabilježena u subotu u 21:25 u Potočkoj ulici u Križevcima kod 42-godišnjeg vozača koji je vozio pod utjecajem alkohola od 3,17 promila. Vozač je bio uhićen i protiv njega je pokrenut prekršajni postupak.

– Ističemo i 46-godišnjeg vozača koji je u petak u 20:55 u Gajevoj ulici u Novigradu Podravskom nedaleko Koprivnice koji je vozio za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja i za vrijeme kada mu je vozačka dozvola oduzeta i ukinuta radi nakupljenih negativnih prekršajnih bodova i pod utjecajem alkohola od 3,10 promila – objašnjavaju u policiji.

Napominju da je vozač bio uhićen te je u subotu na Općinskom sudu u Koprivnici proveden žurni prekršajni postupak u kojem je kažnjen novčanom kaznom od 10.300 kuna, kaznom zatvora od 15 dana i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije tri mjeseca.

Spomenimo i da je tijekom vikenda izvršen nadzor 48 mladih vozača.

– Mladi vozači počinili su 12 prometnih prekršaja od čega tri prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja nepropisnog prijevoza djece, dva prekršaja upravljanja vozilom neprilagođenom brzinom, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj nepropisnog parkiranja vozila i prekršaj nenošenja vozačke dozvole – zaključuju u policiji.

zatvori