Petak, 19. travnja 2024.

Mlade Podravkašice sudjeluju u kampu Hrvatskog rukometnog saveza

Nakon što prošle godine zbog pandemije koronavirusa kamp Hrvatskog rukometnog saveza nije održan, na ovogodišnjem izdanju u Zadru sudjeluje 80 igračica rođenih 2004./2005. te 2006./2007. godine.

Kako poručuju iz Rukometnog kluba Podravka Vegeta, za mlade Podravkašice rođene 2004./2005. godine rad u kampu ujedno je i šansa da se pridruže pripremama reprezentacije za Europsko kadetsko prvenstvo.

– Prvenstvo će se održati u kolovozu 2021. godine u Crnoj Gori. Trener navedenih igračica bit će Željko Čagalj, a u radu će sudjelovati i Nenad Smiljanec, izbornik ženske kadetske reprezentacije – objašnjavaju u klubu.

Djevojke rođene 2006./2007. godine imaju kompleksan program rada s dva treninga dnevno pomoću kojih će se po prvi puta napraviti predselekcija najboljih rukometašica u Hrvatskoj.

– S navedenom generacijom djevojaka rade iskusni treneri koji su imali zapažene rezultate u radu s mladima – Ante Burger, Đurđica Zečević, Ivan Jerković, Jasna Kozjak i Mirko Bašić, a posebnu brigu o vratarkama vodi Branko Šebek – nastavljaju.

Dodajmo da organizaciju kampa te selekcioniranje igračica nadgleda instruktorica saveza za ženski rukomet, dok se unutar kampa provode epidemiološke mjere.

– Ovo je još jedna vesela godina za mlade rukometašice koje se svake godine vesele radu u kampu i ovom okupljanju – zaključuju u koprivničkom klubu.

Izvor: RK Podravka vegeta
Izvor: RK Podravka vegeta
zatvori