Subota, 20. travnja 2024.

Koprivnički HSLS izabrao novo vodstvo, predsjednica Horvat: Integrirat ću nove prijedloge i ideje zelene politike, turizma i kulture

Za novu predsjednicu koprivničkog HSLS-a izabrana je Sanja Horvat, dok je novi potpredsjednik Driton Prekazi.

Odlučeno je to na izbornoj skupštini gradskog ogranka HSLS-a, a izglasano je i kako će tajnik biti Dejan Radovanović. Poslove članova izvršnog odbora obavljat će Sanela Đurkan Kompari, Silvija Miloš, Mijo Guja i Darko Markić, poručuju iz stranke.

Dosadašnji predsjednik koprivničkog ogranka HSLS-a Darko Markić tim je povodom izrazio zadovoljstvo novoizabranim vodstvom.

– Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što mi se pružila prilika da predsjedništvo izvršnog vijeća prepustim jednoj mladoj, visoko obrazovanoj i izuzetno kvalitetnoj osobi koja je spremna i profilirana za obnašanje tako odgovorne funkcije. Sanja Horvat je dugogodišnja članica HSLS-a i osoba kojoj je liberalna ideja urođena. Ona je svjesna politika i mogućnosti za koje će se zalagati i nikada nije imala problem s time da primi svijet i integrira ga u svoju konačnu odluku. To su odlike formalnog liberala koji će uvijek saslušati, promisliti i na koncu donijeti odluku koja je za šire dobro najprihvatljivija. Sanja Horvat će naredne četiri godine obnašati funkciju nauštrb koje će se za nju tek čuti – istaknuo je Markić.

Markić je nastavio i kako je stranka nakon lokalnih izbora odlučila zajednički rekomponirati gradski ogranak te odabrati nova lica koja će, tvrdi, odgovorno i predano nastojati provoditi liberalne politike. Dodao je kako su nakon izbora postignuti i preduvjeti za provedbu političkog programa koji se zasniva na školstvu, zdravstvu i poduzetništvu.

Novoizabrana predsjednica Sanja Horvat nastavila je kako će svoj posao obavljati predano, vjerodostojno i transparentno.

– Radit ću za novi smjer napretka u gradskim, županijskim i stranačkim tijelima općenito. Integrirat ću u već postojeći program nove prijedloge i ideje zelene politike, politike turizma i kulture. Te teme mi se nameću po vlastitoj stručnosti koju sam studirala i magistrirala. Isto tako, nastojat ću uvijek biti dopuna u svim projektima koji će se realizirati na području grada Koprivnice i Koprivničko-križevačke županije, a koji su vezani za primarne ideje liberalnih politika – zaključila je i zahvalila izbornoj skupštini te biračima.

Izvor: HSLS Koprivnica
zatvori