Četvrtak, 18. travnja 2024.

JOŠ MALO Život se polako vraća u centar Koprivnice, u pripremi su tri gradske manifestacije

U centru Koprivnice uskoro ćemo uživati u mnogobrojnim sadržajima. Naime, u pripremi su tri manifestacije koje će na glavnom gradskom trgu zasigurno okupiti veći broj građana.

Iako su se Podravski motivi trebali održati već drugi vikend, 19. i 20. lipnja, najveći sajam naivne umjetnosti na otvorenom ipak je pomaknut na 3. i 4. srpanj.

>> Odgađaju se Podravski motivi, poznat novi termin najvećeg sajma naivne umjetnosti na otvorenom

Kako su poručili iz Turističke zajednice grada Koprivnice, na odgađanje su bili primorani zbog nejasnih smjernica i nestabilnih epidemioloških okolnosti. S tim se potezom složio i gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Podržali smo direktora Turističke zajednice grada Koprivnice Renata Labazana s obzirom na to da još uvijek postoje neke nedoumice u vezi epidemioloških mjera. Mislim da nam ta dva tjedna neće ništa značiti. Život se svakako polako vraća među nas, osjeća se život grada na koji smo navikli u ljetnim mjesecima te će se Podravski motivi definitivno održati – rekao je Jakšić.

Početkom srpnja održat će se i Fest jazza, a počet će i dugoočekivano Ljeto na Zrinskom na kojem će svatko moći pronaći ponešto za sebe. U planu su koncerti, aktivnosti za djecu, tematske večeri, program o zdravlju i prehrani i kino na otvorenom, a cijela manifestacija odvijat će se u koprivničkom parku i na središnjem gradskom trgu.

– Program se još uvijek razrađuje, no vjerujem da ćemo kao i uvijek do sada ponuditi našim gostima dobru zabavu u koprivničkom središtu, naravno uz poštivanje epidemioloških mjera – kazao je gradonačelnik.

>> LJETO NA ZRINSKOM Jakšić: Život, živost i veselje vraćaju se na naše gradske trgove

Na snagu sutra stupaju i ublažene epidemiološke mjere koje bi u narednim tjednima mogle dodatno popustiti pa će ovo ljeto više biti nalik onima na koje smo navikli.

– Nakon godinu i pol dana napokon ćemo moći uživati u pozitivnoj energiji i vibri koju nosi naš grad i naši sugrađani – zaključio je Jakšić.

zatvori