Četvrtak, 28. ožujka 2024.

Ida Gašpar promovirana u zvanje više knjižničarke

Diplomirana knjižničarka Ida Gašpar promovirana je u zvanje više knjižničarke rješenjem Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske.

Djelatnica je Knjižnice i čitaonice Fran Galović od 2014. godine te od početka radi kao knjižničarka informatorica na Dječjem odjelu.

Iz knjižnice poručuju da uz svakodnevni rad s korisnicima, radi i na koordinaciji programa i usluga, uvođenju novih te promidžbenim aktivnostima knjižnice.

Voditeljica je dječjeg čitateljskog kluba “Čituljko”, planira i provodi radionice robotike u suradnji s Institutom za razvoj i inovativnost mladih i drugim suradnicima te je zajedno s kolegicama sudjelovala u osmišljavanju zajedničkog kreativnog prostora Makerspacea.

U sklopu novog weba pokrenula je blog FRANorama, članica je uredništva stručnog regionalnog časopisa “Svezak”. Ujedno je i članica Komisije za knjižnične usluge za djecu i mladež pri HKD-u, a od 2020. godine i zamjenica predsjednice. Sudjeluje u koordinaciji programa i promidžbi nacionalne kampanje za promicanje čitanja naglas djeci od rođenja “Čitaj mi!”.

Dodajmo da su njezina područja interesa poticanje rane pismenosti i čitanja u obitelji, edukativni programi za djecu, roditelje i stručne suradnike, digitalna i medijska pismenost.

zatvori