Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO: ŽUPANOV PRIJAM ZA NAJUSPJEŠNIJE UČENIKE I MENTORE Robotić: Kad bi sve institucije radile kao prosvjetni djelatnici, država ne bi imala problema

U sportskoj dvorani koprivničke Gimnazije Fran Galović jučer je održan prijam za najuspješnije učenike i mentore koji su osvojili jedno od prva tri mjesta na državnim natjecanjima u školskim godinama 2019./2020. i 2020./2021.

Koprivničko-križevačka županija tako je nagradila ukupno 15 učenika koji su osvojili prva mjesta, 14 učenika koji su osvojili druga mjesta, 16 učenika koji su osvojili treća mjesta u pojedinačnoj konkurenciji te jednu ekipu koja je osvojila prvo mjesto, kao i 45 mentora.

U ime prisutnih ravnatelja uspješnim učenicima obratio se Vjekoslav Robotić, ravnatelj koprivničke Gimnazije Fran Galović.

– Drage učenice i učenici, čestitam vam na rezultatima koje ste napravili u prethodne dvije godine. Zahvaljujući radu mentora, radu učenika te podršci ravnatelja mogu se postići dobri rezultati na razini županije. Čestitam vam i na uspješnom završetku školske godine. Želim vam svima dugo, toplo i zdravo ljeto – rekao je.

Robotić je uz to pohvalio i rad obrazovnog sektora.

– Kad bi sve institucije u državi radile kao prosvjetni djelatnici na čelu sa svojim ravnateljima, uvjeren sam da država ne bi imala nikakvih problema – poručio je ravnatelj Robotić.

Prije same svečane dodjele nagrada, koprivničko-križevački župan Darko Koren je spomenuo kako su na području županije u tijeku veliki investicijski ciklusi u obrazovnom sektoru, no oni ne bi vrijedili bez uspješnih pojedinaca.

– To sve ne bi imalo smisla da nema uloge ravnatelja, učitelja, mentora i svih vas koji kreirate naše društvo. Smatram da su obrazovni djelatnici arhitekti društva, oni ga stvaraju, a kako projektiraju najmlađe mozgove, nogice i rukice, tako će sutra to društvo izgledati. Mi to primjećujemo, pratimo, vrednujemo i zahvalni smo vam na tome – zaključio je Koren.

Spomenimo da su uz župana ovom događaju prisustvovali i njegov zamjenik Ratimir Ljubić te pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, znanost, sport i nacionalne manjine Ana Mušlek.


Nagrade za 2019./2020. školsku godinu:

  • Prvo mjesto za učenike u pojedinačnoj konkurenciji – 6 učenika
  • Drugo mjesto za učenike u pojedinačnoj konkurenciji – 4 učenika
  • Treće mjesto za učenike u pojedinačnoj konkurenciji – 5 učenika
  • Prvo mjesto u ekipnoj konkurenciji – 1 ekipa
  • 15 nagrađenih mentora

Nagrade za 2020./2021. školsku godinu:

  • Prvo mjesto za učenike u pojedinačnoj konkurenciji – 9 učenika
  • Drugo mjesto za učenike u pojedinačnoj konkurenciji – 10 učenika
  • Treće mjesto za učenike u pojedinačnoj konkurenciji – 11 učenika
  • 30 nagrađenih mentora
zatvori