Petak, 29. ožujka 2024.

FOTO Zbog velikog interesa publike, u lipnju još jedna dječja predstava

Zbog velikog interesa publike i značajnog smanjenja kapaciteta gledališta uslijed obveza pridržavanja epidemioloških mjera, u program Pučkog otvorenog učilišta Koprivnica, uvrštena je još jedna dječja predstava. Radi se o predstavi “Matovilka” u izvedbi Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba.

Dječja predstava “Matovilka” će se održati u dvije izvedbe, na rasporedu je u srijedu, 23.6.2021. s početkom u 17 i 19 sati, u Dvorani Domoljub u Koprivnici. Cijena ulaznica iznosi 20,00 kuna.

U vremenu videoigara, youtubera i dinamičnih digitalnih sadržaja, mnogi se učitelji i roditelji muče kako djeci približiti doživljaj lektirnih djela napisanih u prošlim stoljećima, kao što je “Matovilka” braće Grimm. Zahtjevan i vrlo važan zadatak razbuktavanja dječje strasti za čitanjem preuzeli su Kazališni moljci. Njih utjelovljuju glumci Filip Detelić, Josip Brakus i Matija Šekoranja. Oni su učenici koji su pomalo lijeni i u čitanju ne nalaze ništa zanimljivo u ovo digitalno doba. Dječaci zaluđeni nogometom, slušaju učitelja (Borko Perić), koji im objašnjava važnost čitanja. Kako bi im približio poznatu dječju bajku “Matovilku”, nagovara ih da se kostimiraju i organiziraju predstavu. Iako na početku odbijaju, na koncu se u potpunosti unose u uloge. Kroz obilje veselja, igre, smijeha i zabave, mali i veliki gledatelji otkrivaju važnost ljubavi, nesebičnosti i upornosti. Na taj način djeca mogu uvidjeti što se sve zabavno može dogoditi ako pruže šansu mašti kroz čitanje. Predstava obiluje zabavnim situacijama, interakcijom s publikom, nespretnim momentima i šarenim kostimima.

Predstava je sufinancirana sredstvima Ministarstva kulture i medija.

zatvori