Subota, 20. travnja 2024.

FOTO/VIDEO: PODJELA IZVRSNICA Učenica Una: Svako priznanje mi puno znači

U koprivničkoj galeriji Mijo Kovačić danas je upriličena svečana podjela izvrsnica učenicima i mentorima koji su postigli značajne rezultate na natjecanjima u protekloj školskoj godini.

Jedna od nagrađenih je i Una Bebek, učenica 5.b razreda Osnovne škole Braća Radić koja je istaknula kako joj svako priznanje puno znači.

– Na matematičkom natjecanju Mathema sam bila druga i išla sam na puno literarnih natječaja. Sudjelovala sam u projektima Mathema i superheroj – naglasila je Una.

Una se ukratko osvrnula i na prošlu školsku godinu koja je protekla u uvjetima pandemije.

– Lakše je biti u školi, ali bilo je dobro i u školi na daljinu – dodala je.

Sličnog stava bio je i ravnatelj Osnovne škole Braća Radić Krešo Grgac koji je dodao kako je školska godina unatoč nedaćama bila vrlo uspješna.

– Ova školska godina bila je izrazito zahtjevna. Ovo je bila još jedna pandemijska godina u kojoj smo imali nastavu u školi i na daljinu. Unatoč svim nedaćama možemo zaključiti da je bila vrlo uspješna i da su naši učenici ostvarili izvrsne rezultate – rekao je Grgac.

Naglasio je da je iz njegove škole nagrađeno 20-ak učenika.

– Nagrađeni su za dobre rezultate u znanju. Posebno bih istaknuo naše najmlađe učenike koji su nagrađeni u niz likovnih i literarnih natječaja gdje su pokazali vrlo visoku kreativnost – otkrio je.

Uz to, spomenuo je da su se tijekom cijele godine u školi provodili brojni projekt koji su bili planirani kurikulumom.

– Značajni dio aktivnosti je ostvaren uz velike napore mentora i učenika koji su uspješno provodili niz projekata koje smo organizirali od početka školske godine pa sve do kraja – zaključio je i spomenuo kako sve zacrtane aktivnosti ipak nisu ostvarene.

Na svečanoj podjeli zahvalnica bila je prisutna i zamjenica koprivničkog gradonačelnika Ksenija Ostriž. Osvrnula se na broj nagrađenih učenika i mentora te zahvalila svima na uloženom trudu.

– Ove godine imamo 257 nagrađenih učenika i mentora. Od toga je 168 učenika, sedam ravnatelja i ostalo su nastavnici mentori koji su vodili učenike u ovim izazovnim okolnostima i postigli super rezultate. Na tome im svima čestitam – kazala je Ostriž i spomenula kako su nagrade prigodni poklon bonovi, a za koje je iz gradskog proračuna izdvojeno oko 50.000 kuna.

Tekst pripremili Tomislav Matijašić i Valentino Štefanek.

 

Podjela izvrsnica učenicima i mentorima za postignute uspješne rezultate

Objavljuje Drava.info u Srijeda, 16. lipnja 2021.

zatvori