Srijeda, 27. ožujka 2024.

FOTO/VIDEO Ljeto na Šoderici ide dalje, Kerekesh teatar donosi šest predstava

Ljeto na Šoderici održava se već sedmu godinu zaredom, a stalni gosti su Kerekesh teatar koji ove godine donosi šest predstava.

– Imamo dvije premijere, prva je predstava “Susjedi” koja će premijeru imati 17. lipnja, a napravljena je prema televizijskoj seriji “Zauvijek susjedi” koja se prikazuje 14 godina. Osim ove premijere gledatelji će po prvi put ove godine imati priliku pogledati i predstavu “Ja, trudnica” koja će biti izvedena 24. lipnja. Tu su i reprize predstava “Imovina” i “Proščenje vu Gruntovcu” koje su na rasporedu 1. srpnja, “Ringišpil” 8. srpnja, a završna predstava je “Skupština” 29. srpnja po kojoj ćemo ove jeseni snimati film “Marginalci” – rekao je Jan Kerekeš.

Dodao je da nažalost na vrijeme ne mogu utjecati, ali nada se da će poslužiti kako bi bilo što više druženja na otvorenom. Isto tako, nada se da će i epidemiološka situacija biti povoljna.

– U slučaju lošeg vremena predstave će se održavati u dvorani Srednje škole Koprivnica – istaknuo je Tomislav Jurenec iz Udruge mladih Koprivnica i istaknuo da su cijene ulaznica ove godine ostale iste i iznose 40 kuna.

Spomenuo je da je uvedena jedna novost.

– Imamo pretprodaju ulaznica putem internetske stranice www.entrio.hr, ali ulaznice kupljene ovim putem zbog dodatnih troškova iznose 50 kuna – naglasio je.

Što se tiče same ideje oko ove manifestacije, Kristina Sočev, pomoćnica direktora Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije, kazala je da je ona nastala prije sedam godina kako bi se popularizirala Šoderica.

– Svi smo bili malo skeptični kako će to biti prihvaćeno, ali za Kerekesh teatar tražila se karta više. I prošle godine koja je bila specifična zbog pandemijskih uvjeta, taj dio projekta se održao i vjerujem da će ova godina biti još uspješnija. Bit će još projekata o kojima ćemo izvijestiti kroz 10-ak dana s obzirom na to da svi još uvijek čekamo nove epidemiološke odluke – objasnila je Sočev.

Podršku ovom projektu dali su i koprivničko-križevački župan Darko Koren i Općina Legrad.

 

zatvori