Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Farmaceuti s novim trenerom Klafurićem odradili prvi trening: Sretan sam što sam dobio priliku biti u ovom klubu

Nogometaši Slaven Belupa pod vodstvom novog trenera Deana Klafurića danas su odradili prvi ovosezonski trening, a odazvalo se 29 igrača.

Trener Farmaceuta kazao je da voli ovaj kraj, da mu je Koprivnica lijep grad te da je sretan što je došao upravo ovdje.

– Ekipu poznajem otprije. Pratio sam HNL te imamo zaista fantastičnih igrača, legendi HNL-a zbog čega možemo biti sretni i na što možemo biti ponosni, a ja kao trener sam sretan što sam došao u ovakvu sredinu među ovakve igrače. Želimo izgraditi prepoznatljiv stil igre koji je Slaven Belupo imao. Želja nam je da budemo prepoznatljivi i da imamo što bolje rezultate. HNL je prošle godine pokazao da rapidno raste te je još uvijek u rastu. Klub nije postavio nikakav rezultatski imperativ. Cilj je promocija mlađih igrača u prvu momčad. Klub je svjestan smjene generacije koja je neizbježna te ćemo pokušati pronaći u našim redovima mlađe igrače koje je Slaven godinama stvarao – istaknuo je Klafurić.

Spomenimo da je stručni stožer Slaven Belupa ostao isti, uz male preinake, pa je tako dosadašnji trener Slavenovih juniora Želimir Mešnjak postao pomoćnik glavnog trenera.

– Sretan sam što sam zatekao ovakav stručni stožer koji nema potrebe mijenjati. Članovi stožera su adaptirani na igrače i obrnuto te rade jako kvalitetno i dobro svoj posao – kazao je Klafurić.

Zaključio je kako ima privilegiju što je dobio priliku raditi sa stručnjacima koji su u klubu.

– U ekipi ima puno mladih novih igrača. Nakon tri tjedna odmora pred nama je mjesec dana rada. Svi smo pozitivni, spremni i željni rada. Od nove sezone očekujemo biti bolji nego što smo bili. Na nama je da radimo i slušamo stručni stožer te da te zamisli pretvorimo u dobre igre – kazao je Goran Paracki, kapetan Slaven Belupa.

Paracki se osvrnuo i na prvu utakmicu u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi koju će Farmaceuti igrati s Dinamom.

– Kad-tad moramo igrati protiv Dinama. U svaku utakmicu idemo na pobjedu pa tako i u tu prvu utakmicu na otvaranju prvenstva ići ćemo na pobjedu – zaključio je kapetan.

Spomenimo da su u odnosu na prošlu sezonu, svlačionicu napustili Julardžija, Hyunwoo, Gyuhyeong, Filipović, Apau, Etoundi, Delić, Iličić, Mlinar, Prce i Nije.

Prvom treningu Slaven Belupa prisustvovali su Ivan Čović, Ante Vuković, Karlo Slukić, Antun Marković, Bruno Bogojević, Antonio Bosec, Tomislav Božić, Damian van Bruggen, Filip Hlevnjak, Matko Zirdum, Adin Bajrić, Bruno Goda, Gonzalo Gamarra, Goran Paracki, Nikola Turanjanin, Tomo Srbljinović, Mateo Kocijan, Karlo Lulić, Lovro Zvonarek, Luka Liklin, Niko Havelka, Matija Vuić, Stipe Bačelić Grgić, Nemanja Glavčić, Mihael Mlinarić, Arijan Brković, Ivan Krstanović, Torles Knoll, Marin Laušić.

 

Prvi trening Farmaceuta s novim trenerom

Objavljuje Drava.info u Ponedjeljak, 14. lipnja 2021.

zatvori