Petak, 19. travnja 2024.

FOTO: SLUŽBENI POČETAK NOVOG MANDATA Koren: Nadamo se da ćemo ostvariti sve planove

Svečano uručivanje rezultata lokalnih izbora za župana i zamjenika župana Koprivničko-križevačke županije te primopredaja vlasti održani su danas u prijepodnevnim satima u prostorijama Županijske uprave.

Veljko Kučeković, predsjednik Županijskog izbornog povjerenstva Koprivničko-križevačke županije, uručio je službene rezultate izbora županu Darku Korenu i njegovom zamjeniku Ratimiru Ljubiću te im je time i službeno predana vlast.

Novi-stari župan Darko Koren zahvalio je svima koji su svojim glasom dali podršku njemu i njegovom zamjeniku kako bi i u naredne četiri godine bili na čelu Županije.

– Ovo mi je četvrti mandat u koji ulazim. Kompletna hrvatska politička scena u tom se razdoblju transformirala. Posljedica toga su drugačiji izbori i izborni procesi. Ovo je bila jedna politička utakmica s pozitivnim ishodom koja je na meni osobno ostavila trag i dala mi je puno toga na razmišljanje – rekao je Koren.

Naglasio je da je rezultat izuzetan s obzirom na to u kakvim su se uvjetima izbori provodili, a dodao je i kako slijedi analiza situacije.

– Ovo je svečani trenutak. Danas smo dobili konačne rezultate drugog kruga izbora. Sada slijedi analiza svega onoga što je iza nas i svega onoga što planiramo raditi – kazao je.

Dodao je da će se truditi opravdati povjerenje birača te da će i u narednom mandatu nastaviti sa svim programima, projektima i aktivnostima koje su i do sada bile odlučujući faktor.

– Nadam se da ćemo u sljedećem mandatu ostvariti sve one planove koje smo predvidjeli. Dobiveni mandat doživljavam kao jedno veliko priznanje i obavezu koja mi nalaže da budem još bolji, a siguran sam da će mi suradnici u tome pomoći – naglasio je Koren.

Saborski zastupnik Darko Sobota zahvalio je Korenu na pozivu te čestitao njemu i njegovom zamjeniku na novoosvojenom mandatu.

– Kada četvrti puta za redom netko direktno dobije povjerenje građana na nivou Koprivničko-križevačke županije tada je on zasigurno i opravdao rad u proteklom periodu – kazao je.

Istaknuo je da se u narednom razdoblju nude velike mogućnosti.

– Vjerujem da ćemo iskoristiti sve prilike upravo na čelu s našim županom i njegovim zamjenikom. Htio bih pozvati sve članice i članove Županijske skupštine na zajedništvo te da svi iskoristimo ono što je pred nama u naredne četiri godine – zaključio je Sobota te zahvalio svim građanima na ukazanom povjerenju.

zatvori