Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Osmero poduzetnika potpisalo ugovore o dodjeli potpora male vrijednosti za samozapošljavanje

Osmero poduzetnika danas je sa županom Darkom Korenom potpisalo ugovore o dodjeli potpora male vrijednosti za samozapošljavanje.

Podsjetimo, Koprivničko-križevačka županija već treću godinu zaredom dodjeljuje potpore za samozapošljavanje u pojedinačnom maksimalnom iznosu od 30.000 kuna te je i ove godine u proračunu za tu namjenu osigurala 300.000 kuna.

– Zahtjev za potporu mogli su podnijeti svi, bez obzira na to nalaze li se u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a koji su se željeli samozaposliti kroz osnivanje novog obrta i trgovačkog društva i to d.o.o. ili j.d.o.o. za proizvodne djelatnosti i deficitarna zanimanja. Zaprimljeno je 17 zahtjeva, a pozitivno je ocijenjeno njih 13 i to sedam iz područja proizvodnih djelatnosti i šest deficitarnih zanimanja – poručili su iz Službe ureda župana i dodali da su djelatnosti za koje su korisnici dobili potpore proizvodnja metalnih konstrukcija, proizvodnja instrumenata i aparata za mjerenje i navigaciju, proizvodnja tekstila, gradnja stambenih i nestambenih zgrada, završni i pripremni građevinski radovi te održavanje i popravci motornih vozila.

Napomenuli su da su potpisivanju ugovora prisustvovali oni korisnici koji su izvršili registraciju obrta ili tvrtki.

Župan Koren tom je prilikom kazao da je svaki početak težak i svaka pomoć pri pokretanju vlastitog posla dobro je došla i ima svoju svrhu.

– Od 2019. godine putem ovog smo programa osigurali ukupno 37 potpora vrijednih 1,1 milijun kuna, a samozaposlene i zaposlene su 44 osobe. Temeljni cilj nam je stvaranje novih radnih mjesta i da omogućimo podršku ljudima koji žele raditi i zapošljavati, što opet daje širu vrijednost našem društvu. Želimo doprinijeti tome da ljudi ostanu živjeti i raditi na ovom prostoru, a svatko od vas mora biti uporan i ne posustati. Veseli nas 15 novozaposlenih osoba te ćemo nastaviti s programom i sljedećih godina jer je to direktna pomoć poduzetnicima i obrtnicima – zaključio je župan.

zatvori