Srijeda, 17. travnja 2024.

FOTO Održan kolegij župana, gradonačelnika i načelnika, Koren: Odvijaju se veliki investicijski projekti

U Domu mladih u Koprivnici jučer je održana prva sjednica kolegija gradonačelnika i općinskih načelnika s područja Koprivničko-križevačke županije u novom mandatu, a koju je sazvao koprivničko-križevački župan Darko Koren.

Koren je tim povodom kazao kako je tema prva sjednice bila upoznavanje općinskih načelnika s temama važnima za daljnji rast i razvoj županije.

– Iskoristili smo priliku da čelnike informiramo o aktivnosti PORA-e Regionalne razvojne agencije te o svim projektima i programima kroz koje ona pruža podršku. Otvorili smo teme koje su važne za sve jedinice naše lokalne samouprave – pitanje renti za mineralne sirovine, eksploataciju ugljikovog vodika, ali i šljunka i pijeska. To je u ovom trenutku značajna tema s obzirom na velike investicijske projekte koji se odvijaju na prostoru županije – istaknuo je Koren.

Osvrnuo se i na teme koje se posebno dotiču očuvanja prirode te poboljšanja kvalitete života stanovnika.

– Informirali smo čelnike i o aktivnostima vezanima uz Javnu ustanovu za zaštićene dijelove prirode te određena zdravstvena pitanja poput nedostatka liječnika u ambulantama. Isto tako smo ih informirali i o popisu stanovništva te ostalim temama koje smo smatrali važnima – zaključio je te dodao kako je plan da se sastanci ovakvog tipa održavaju u kvartalnom periodu.

Zadovoljan održanim sastankom bio je i koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić koji je naglasio kako razvoj županije ide u dobrom smjeru.

– Vjerujem da je pred ovim krajem najbolji period. Pred nama je drugi kolosijek pruge, nastavak brze ceste i drugi europski projekti koji će se otvoriti kroz Nacionalni plan opravaka i otpornosti te Razvojni sporazum pet sjevernih županija na kojem naša županija puno radi. To će nam puno pomoći u razvoju – kazao je.

O planu razvoja županije i ukazivanja na nedostatak istog već se razgovaralo, dodao je Jakšić.

– Bunili smo se da je Koprivnica neopravdano zaobiđena, imali smo puno razgovora u ministarsvu i Saboru i mislim da će to puno značiti za Koprivnicu, ostale općine i druge gradove u županiji – spomenuo je.

Kao predstavnik načelnika općina, načelnik Općine Peteranec Ivan Derdić naglasio je važnost sastanka ovakvog tipa.

– Smatram da je ovo jedan hvalevrijedan kolegij gdje svi imamo pravo raspraviti i iznositi probleme koje postoje u općinama i gradovima, ali i na nacionalnoj razini. Zajedno smo jači i možemo puno toga promijeniti – rekao je te spomenuo kako problema ima, ali i kako se isti zajedničkim snagama mogu riješiti.

Dodajmo da su se svim prisutnima obratili i ravnatelji te pročelnici pojedinih ustanova koje već nadziru spomenute teme.

zatvori