Četvrtak, 25. travnja 2024.

FOTO Mladi članovi Ronilačkog kluba Šoderica izvrsni na natjecanjima

Članovi Ronilačkog kluba Šoderica nastupili su na prvom i drugom kolu Kupa Republike Hrvatske u daljinskom plivanju perajama i postigli značajne rezultate.

Kako poručuju u klubu, na prvom kolu natjecanja održanom 5. lipnja u Kostreni boje kluba branili su Issabella Švegović, Petar Koluder, Viktor Lovreković, Karlo Đurđ i Tin Treščec. Plivali su u kategorijama na 500 metara za kadete i mlađe kadete te 2.000 metara za seniore, juniore i mlađe juniore.

U utrci na 500 metara Issabella Švegović je kod kadetkinja zauzela peto mjesto, Petar Koluder bio je prvi u kategoriji mlađih kadeta, dok je prvi u kategoriji kadeta bio Tin Treščec.

U utrci na 2.000 metara kod mlađih juniora Tin Treščec zauzeo je drugo, a Viktor Lovreković treće mjesto. Tin Treščec je uz to osvojio i drugo mjesto u kategoriji kadeta.

– Nakon duge stanke uzrokovane COVID-19 virusom naši plivači konačno su krenuli s plivanjem. Još jednom su dokazali da bez obzira na dugu stanku nisu izgubili volju i želju za natjecanjima i pobjedama – poručili su u klubu.

Odlične rezultate plivači su postigli i na drugom kolu natjecanja koje je održano 12. lipnja u Sisku. Za klub su nastupili Dora Bradić, Korina Horvat, Issabella Švegović, Leo Bradić, Tristan Horvat, Viktor Lovreković, Karlo Đurđ, Petar Koluder, Tin Treščec i Petar Treščec. Ovoga puta plivalo se u kategorijama na 1.100 metara za kadete i mlađe kadete te 3.100 metara za seniore, juniore i mlađe juniore.

U utrci na 1.100 metara kod djevojčica i mlađih kadetkinja prva je bila Dora Bradić, u kategoriji kadetkinja treće je mjesto zauzela Issabella Švegović, dok je Korina Horvat bila četvrta. Kod dječaka je prvi bio Petar Treščec, kod mlađih kadeta Petar Koluder, a kod kadeta Tin Treščec.

U utrci na 3.100 metara u kategoriji mlađih juniora Tin Treščec bio je prvi, Viktor Lovreković treći, a Tristan Horvat četvrti. U kategoriji juniora Tin Treščec je također bio prvi, Karlo Đurđ treći, a Leo Bradić četvrti. Dodajmo da je Tin Treščec u kategoriji seniora osvojio i drugo mjesto.

– Članovi kluba ponovno su ostvarili izvrsne rezultate i potvrdila velika očekivanja od nadolazećeg državnog prvenstva koje će se održati 3. srpnja na Šoderici – zaključili su u klubu.

zatvori