Utorak, 16. travnja 2024.

FOTO Koprivnički gimnazijalci rasturili na državnim natjecanjima

Učenici koprivničke Gimnazije Fran Galović postigli su odlične rezultate na državnim natjecanjima iz kemije, fizike, astronomije, biologije i povijesti.

– Učenik 1.d razreda Karlo List ove je godine sudjelovao na Državnom natjecanju iz kemije i osvojio četvrto mjesto u kategoriji prvih razreda. Državno natjecanje iz kemije organizirano je u našoj školi i bilo je podijeljeno u dva dijela – teorijski dio obuhvatio je rješavanje zadataka, a kod praktičnog dijela trebalo je riješiti zadatke na temelju opisanog pokusa. Nakon što je povjerenstvo ispravilo sve radove, organiziralo online uvid u testove, došlo je vrijeme za ulaganje žalbi te je nakon isteka roka za ulaganje žalbi formirana konačna ljestvica uspjeha natjecatelja koji su sudjelovali u natjecanju. Naš Karlo je zauzeo četvrto mjesto što je izuzetan uspjeh – poručuju iz gimnazije i dodaju da mu je mentorica bila Mišela Lokotar.

Izvor: Gimnazija Fran Galović

Na Državnom natjecanju iz fizike sudjelovao je učenik 3.d razreda Lovro Klobučar i osvojio drugo mjesto u kategoriji trećih razreda.

– I ovo natjecanje organizirano je u našoj školi i bilo je podijeljeno u dva dijela – teorijski dio obuhvatio je rješavanje numeričkih zadataka, a kod praktičnog dijela trebalo je riješiti izazovni eksperimentalni zadatak. Naš Lovro zauzeo je drugo mjesto što je izniman uspjeh i jedan od ponajboljih rezultata u povijesti naše škole. Mentorica mu je bila Željka Perošić – objašnjavaju u školi.

Izvor: Gimnazija Fran Galović

Nadalje, učenik 1.d razreda Fabian Perošić sudjelovao je na Državnom natjecanju iz astronomije i osvojio peto mjesto u kategoriji prvih razreda srednjih škola.

– Nažalost, kao i sva ostala natjecanja i ovo se održalo u online okruženju.
Natjecanje se sastojalo od pismenog ispita, prezentacije i obrane rada. Fabian se odlučio na rad pod nazivom “Određivanje ekvatorijalne brzine i perioda rotacije Saturna i Jupitera pomoću Dopplerova učenika”. Uspješno je prezentirao i odgovorio na sva pitanja komisije – ističu u gimnaziji.

Spomenimo da je njegov mentor bio Danijel Kolarić.

Izvor: Gimnazija Fran Galović

Lijep rezultat dolazi i iz područja biologije.

– Anja Matovina sudjelovala je na Državnom natjecanju iz biologije s istraživačkim radom “Sposobnost eholokacije kod čovjeka” i osvojila treće mjesto u konkurenciji od prvih do četvrtih razreda srednjih škola. Mentor pri izradi rada bio je Miroslav Samardžić – zaključuju u školi.

Ustupila Anja Matovina.

Dodajmo da je i učenica Sara Božić sudjelovala na Državnom natjecanju iz povijesti i kao jedina predstavnica škole i Koprivničko-križevačke županije osvojila peto mjesto u kategoriji trećih razreda.

zatvori