Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO Koprivnički atletičari rasturili na Prvenstvu Hrvatske, imamo nekoliko državnih prvaka

Članovi Atletskog kluba Koprivnica proteklog su vikenda u Čakovcu nastupili na prvenstvu Hrvatske za mlađe kadetkinje i mlađe kadete te kadetkinje i kadete, a postigli su izvrsne rezultate.

Kako poručuju iz kluba, u štafeti mlađih kadeta u utrci na četiri puta 60 metara u sastavu nastupili su Petar Slavinić, Luka Kolonić, Luka Kvaternik i Lukas Petrić te su postali prvaci Hrvatske u konkurenciji od osam štafeta s rezultatom i osobnim rekordom od 33,19 sekundi.

Ivana Cenko je osvojila četvrto mjesto na 80 metara s preponama u konkurenciji mlađih kadetkinja s osobnim rekordom od 13,38 sekundi. Nastupilo je 18 preponašica, dodaju u klubu.

– Nadalje, Dora Lovrinović je osvojila četvrto mjesto na 400 metara u konkurenciji mlađih kadetkinja s osobnim rekordom od 1.03,08 sekundi, a na 400 metara još je nastupila i Mateja Cenko i također istrčala osobni rekord od 1.17,44 sekundi. Nastupilo je 46 kadetkinja – nastavljaju.

Jakov Jurić je osvojio četvrto mjesto u bacanju koplja u konkurenciji kadeta s osobnim rekordom od 30,86 metara.

Također, Luka Kvaternik je osvojio četvrto mjesto u utrci na 60 metara u konkurenciji mlađih kadeta s osobnim rekordom od 8,66 sekundi.

Izvor: AK Koprivnica

– U utrci na 60 metara još su nastupili Lukas Petrić koji je osvojio deveto mjesto s osobnim rekordom od 8,76 sekundi, Luka Kolonić je istrčao osobni rekord od 9,18 sekundi, kao i Petar Slavinić u vremenu od 9,44 sekunde. Nastupilo je 38 kadeta – govore u klubu.

Dodaju kako su u bacanju vorteksa u konkurenciji mlađih kadeta nastupili Petar Slavinić i Luka Kolonić. Petar Slavinić je bacio osobni rekord od 39,92 metara i osvojio 11. mjesto.

Ivan Bebek je nastupio u utrci na 100 metara s preponama u konkurenciji kadeta i istrčao osobni rekord od 18,78 sekundi te osvojio osmo mjesto.

– U utrci na 60 metara, kod mlađih kadetkinja nastupile su Dora Lovrinović koja je istrčala osobni rekord od 8,66 sekundi i osvojila 10. mjesto. Zara Rupčić je istrčala osobni rekord od 9,39 sekundi, a Melani Vrbnjak je također istrčala osobni rekord od 9,43 sekunde. Nastupilo je 89 mlađih kadetkinja – ističu.

Jakov Jurić je nastupio u bacanju kugle u konkurenciji kadeta i osvojio sedmo mjesto s osobnim rekordom od 8,46 metara.

Također, u bacanju vorteksa u konkurenciji mlađih kadetkinja nastupile su Ivana Cenko koja je osvojila 10. mjesto s osobnim rekordom od 40,52 metara i Melani Vrbnjak koja je bacila vorteks od 27,64 metara. Nastupilo je 35 bacačica vorteksa.

U utrci na 60 metara kod kadeta su nastupili Petar Jakupek s istrčanim osobnim rekordom od 8,16 sekundi. Ivan Bebek je utrku istrčao s 8,96 sekundi, a Janko Suton je istrčao s 9,14 sekundi. Nastupila su 34 natjecatelja.

Luka Kvaternik je nastupio u utrci na 400 metara u konkurenciji mlađih kadeta i osvojio 11. mjesto s vremenom od 1.05,75 sekundi u konkurenciji od 27 trkača. Petar Jakupek je nastupio u utrci na 300 metara u konkurenciji kadeta i istrčao osobni rekord u vremenu od 42,94 sekunde.

Izvor: AK Koprivnica

Jana Salajec je u konkurenciji kadetkinja nastupila u skoku u dalj i skočila 3,82 metra, a nastupila je i na 100 metara s preponama te pritom osvojila deveto mjesto s vremenom od 17,96 sekundi. Josipa Mikulec je u konkurenciji kadetkinja nastupila u skoku u dalj i skočila 4,56 metara.

– Štafeta mlađih kadetkinja u sastavu Melani Vrbnjak, Zara Rupčić, Ivana Cenko i Dora Lovrinović na četiri puta 60 metara je osvojila 12. mjesto s osobnim rekordom od 33,19 sekundi u konkurenciji od 24 štafete – zaključuju iz kluba i napominju kako je ovim rezultatima završio prvi dan natjecanja.

Drugi dan natjecanja koprivnički su atletičari nastavili u jednakom pobjedničkom tonu.

– Postignuti su još bolji rezultati nego prvog dana. Nakon zlata u subotu, Petar Slavinić, Lukas Petrić, Luka Kolonić i Luka Kvaternik osvojili su i drugu zlatnu medalju na četiri puta 200 metara u vremenu od 1.56,48 sekundi i tako i ove godine nastavili svoj pobjednički niz – ističu.

Nastavljaju kako je Dora Lovrinović osvojila zlatnu medalju u utrci na 200 metara s preponama u vremenu osobnog rekorda od 30,93 sekunde. U ovoj utrci nastupila je još i Ivana Cenko i osvojila 11. mjesto s osobnim rekordom od 32,86 sekundi. Nastupile su 23 preponašice.

– Luka Kvaternik je nastupio na 200 metara s preponama za mlađe kadete i osvojio četvrto mjesto s osobnim rekordom od 31,41 sekundu u konkurenciji od 12 preponaša. Lukas Petrić je nastupio u bacanju kugle za mlađe kadete i osvojio četvrto mjesto s osobnim rekordom od 8,30 metara. Josipa Mikulec je nastupila u bacanju koplja za kadetkinje i osvojila četvrto mjesto s hicem od 29,88 metara – nastavljaju.

Iz kluba napominju i da je Dora Lovrinović nastupila na 200 metara za mlađe kadetkinje i osvojila peto mjesto s osobnim rekordom od 27,77 sekundi. Na 200 metara za mlađe kadetkinje još su nastupile Zara Rupčić, Melani Vrbnjak i Matea Cenko te su sve tri istrčale osobne rekorde. Sveukupno je nastupila 81 mlađa kadetkinja, ističu iz kluba.

Luka Kvaternik je nastupio na 200 metara za mlađe kadete i osvojio peto mjesto u vremenu osobnog rekorda od 27,96 sekundi. Uz njega su na 200 metara za mlađe kadete nastupili još Petar Slavinić i Luka Kolonić koji su također istrčali osobne rekorde u konkurenciji od 31 mlađeg kadeta.

– Jakov Jurić je nastupio u bacanju diska za kadete i osvojio sedmo mjesto s osobnim rekordom od 22,15 metara. Ivana Cenko je nastupila u bacanju kugle za mlađe kadetkinje i osvojila deveto mjesto s hicem od 8,70 metara. U bacanju kugle za mlađe kadetkinje nastupila je i Melani Vrbnjak s hicem od 6,90 metara – objašnjavaju.

Izvor: AK Koprivnica

Jana Salajec je nastupila u skoku u vis za kadetkinje i osvojila 12. mjesto s 135 centimetara. Jakov Jurić je nastupio u skoku u dalj za kadete i skočio osobni rekord od 4,46 metara. U skoku u dalj za mlađe kadete nastupili su i Luka Kolonić, Lukas Petrić te Petar Slavinić i svi su doskočili do osobnih rekorda.

Ivan Bebek je nastupio na 300 metara s preponama za kadete i 100 metara za kadete i istrčao dva osobna rekorda. Jana Salajec je nastupila na 100 metara za kadetkinje. Štafeta mlađih kadetkinja u sastavu Melani Vrbnjak, Zara Rupčić, Ivana Cenko i Dora Lovrinović nastupila je na četiri puta 200 metara i osvojila 11. mjesto u konkurenciji od 20 štafeta, govore iz kluba.

– Po broju sveukupno osvojenih medalja, Atletski klub Koprivnica je osvojio visoko osmo mjesto u konkurenciji od preko 50 klubova iz čitave Hrvatske, dok je 27 klubova osvojilo medalje. U Čakovcu su tako osvojene tri zlatne medalje, sedam četvrtih mjesta i dva peta mjesta, uz mnogo ostalih plasmana – zaključuju iz koprivničkog kluba.

Spomenimo da je u nedjelju u sklopu 28. Vrbovečkog polumaratona održana i utrka na 10 kilometara na kojoj je nastupio Oliver Orešić te osvojio prvo mjesto.

zatvori