Četvrtak, 28. ožujka 2024.

FOTO Koprivničanac Luka Jambreuš na prijamu kod gradonačelnika nakon uspjeha na europskom prvenstvu u streljaštvu

Predstavnik Hrvatske na Europskom prvenstvu za juniore u streljaštvu Luka Jambreuš prisustvovao je prijamu kod koprivničkog gradonačelnika Mišela Jakšića, a povodom značajnog uspjeha na prvenstvu.

Mladi Luka Jambreuš, član Streljačkog športskog kluba Podravka, istaknuo je kako prije natjecanja koje se održalo u Osijeku nije imao prevelika očekivanja.

– Ovo natjecanje je bilo doista jedno prekrasno i jako dobro iskustvo – skromno je kazao Luka.

Posebno ponosan na Luku bio je trener Renato Kovačić.

– Luka je bio najmlađi natjecatelj na  prvenstvu i očekivali smo plasman u sredini, iako sam znao da ima potencijala daleko više, što je ovaj postignut rezultat u konačnici i pokazao. Luka je zasigurno jedna od najvećih hrvatskih perspektiva – rekao je.

Zadovoljan Lukinim rezultatom bio je i gradonačelnik Jakšić.

– Nije mala stvar kad se netko probije iz Koprivnice na europskom prvenstvu, a osobito kada se radi o pojedinačnom sportu. Veliki je to uspjeh, značajan za naš grad i hvala Luki na velikoj promociji koju je napravio za Koprivnicu. Također hvala i svim trenerima i ostalima koji Luku podržavaju. Lijepo je znati da imamo ljude koji su spremni raditi za grad i sportaše. Mi ćemo se truditi uvijek biti tu za vas – istaknuo je.

Podsjetimo, Luka je na prvenstvu u ekipnom juniorskom nastupu u disciplini malokalibarske puške trostav tri puta 40 osvojio broncu. Uz to, u pojedinačnom natjecanju discipline malokalibarske puške trostav tri puta 40 otpucao je osobni rekord od 1.150 krugova, ostvarivši tako plasman u finalno gađanje osmero najboljih europskih juniora gdje je, potom, stigao do sedmoga mjesta. Bio je i dio reprezentativne ekipe koja je u disciplini zračne puške osvojila četvrto mjesto.

>> FOTO Koprivničanac Luka Jambreuš odličan na europskom prvenstvu u streljaštvu

Dodajmo da se prilikom prijama raspravljalo i o uvjetima za treniranje u streljani te je dogovoreno da će se u narednom periodu odraditi dodatna ulaganja u prostor, a sve u cilju omogućavanja boljih uvjeta rada za sve članove Streljačkog športskog kluba Podravka.

zatvori