Četvrtak, 18. travnja 2024.

FOTO: DVD Domaje i narednih pet godina vodit će predsjednik Alen Radić i zapovjednik Dejan Ban

U Društvenom domu u Domajima u nedjelju je održana 64. izborno-izvještajna skupština Dobrovoljnog vatrogasnog društva Domaji.

Predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Domaji Alen Radić otvorio je skupštinu te je nakon intoniranja hrvatske i vatrogasne himne pozvao sve nazočne da minutom šutnje odaju počast svim preminulim braniteljima i vatrogascima. Pozdravio je nazočne članove DVD-a, kao i ugledne goste: predsjednika Vatrogasne zajednice Općine Sokolovac Zlatka Blažica, načelnika Općine Sokolvac Vladu Bakšaja, Udrugu žena “Ciklame” i izvjestitelja VZ Koprivničko-križevačke županije Krešimira Juratovića.

Nakon što je izabrano radno voditeljstvo i sva radna tijela skupštine podnesena su izvješća.
Izvješće o radu za 2020. godinu podnio je predsjednik društva Alen Radić. Izvješće zapovjednika podnio je zapovjednik društva Dejan Ban. Blagajničko izvješće za 2020. godinu podnio je blagajnik društva Bolto Talan. Izvješće nadzornog odbora podnio je Damir Radić. Izvješće Verifikacijske komisije podnio je Darko Latin.

Iz izvješća se dalo iščitati da društvo mnogo radi i da je jedno od najaktivnijih u Općini Sokolovac. Članovi sudjeluju na svim intervencijama na području Općine, radili su na spremištu, pomagali u obnovi doma, a u suradnji sa Stožerom civilne zaštite Općine Sokolovac odradili su mnoge zadaće vezane za pandemiju izazvanu koronavirusom. Sva izvješća za 2020. godinu usvojena su jednoglasno.

Potom su članovi skupštine razriješili dosadašnja tijela upravljanja i provedeni su izbori za novo vodstvo, Upravni i Nadzorni odbor. Predsjednik kandidacijske komisije Siniša Vadla pročitao je predložene kandidate.

Članovi skupštine jednoglasno su potvrdili novo vodstvo DVD-a na mandat od pet godina u sastavu: predsjednik Alen Radić, zapovjednik Dejan Ban, tajnik Miroslav Kovaček, blagajnik Bolto Talan, zamjenik predsjednika Zlatko Kučina, zamjenik zapovjednika Darko Latin, kao i članovi Upravnog odbora u sastavu Josip Čakija, Dražen Bakšaj i Nenad Hum. Novoizabrani članovi Nadzornog odbora su Damir Radić, Siniša Vadla i Danijel Piljak. Za voditelja mladeži izabran je Luka Bakšaj, a za spremištara Valentino Dvekar.

Prijedloga Plana rada za 2021.godinu kao i prijedlog Financijskog plana prihoda i rashoda za 2021. godinu pročitao je predsjednik Alen Radić.

Plan rada za 2021. godinu je veoma ambiciozan i obuhvaća: rad na završetku spremišta, liječničke preglede za operativne članove, nabavu neophodne opreme, rad s pomlatkom i mladeži, učešće na vatrogasnim natjecanjima s pomlatkom i mladeži, organizacija operativnog vatrogasnog natjecanja te edukaciju i usavršavanje članstva.

Financijskim planom za 2021. godinu planiran je prihod u iznosu od 91.000 kuna. Skupština je jednoglasno prihvatila sve prijedloge za 2021. godinu.

Od gostiju nazočnima su se prigodnim riječima obratili općinski načelnik Vlado Bakšaj koji je pohvalio rad društva, zaželio još više uspjeha u budućem radu te istaknuo da će Općina Sokolovac i nadalje financijski pomagati društvu u ostvarivanju svih planiranih aktivnosti tijekom 2021. godine, a potom je sve nazočne pozdravio i predsjednik VZO Sokolovac Zlatko Blažic.

Po završetku službenog dijela skupštine, načelnik Bakšaj s radošću je obišao spremište društva na kojem je odrađen veliki dio poslova.

zatvori