Petak, 19. travnja 2024.

Dean Klafurić najavio promjene u Slavenu: Cilj je pomlađivanje momčadi, no to ne ide preko noći

Dean Klafurić jučer je preuzeo klupu Slaven Belupa nakon što je dan ranije Uprava smijenila dotadašnjeg trenera Tomislava Stipića.

Za klupske stranice kluba kazao je da je dojam fantastičan i da je za njega ovo velika čast i priznanje.

– Drago mi je što sam došao u tako veliki klub gdje su u prošlosti bili veliki treneri od kojih su neki kasnije postali i izbornici naše reprezentacije. S klubom sam dosta upoznat. Pratio sam ga više sezona, a pogotovo od kad sam bio bez posla i u Hrvatskoj – istaknuo je Klafurić.

>> FOTO Dean Klafurić preuzeo klupu Slaven Belupa

Dodao je da će se zajedno sa svojim suradnicima truditi biti maksimalno profesionalan. Želja mu je ispuniti ciljeve koje je pred njega stavila Uprava kluba.

– Želimo dati najviše od sebe u svom radu i nadam se da ćemo ispuniti očekivanja navijača. Ciljevi kluba su pomlađivanje same momčadi, no to ne ide preko noći. Dobra je stvar što od prošle sezone imamo vrlo iskusnu momčad i ti će igrači biti jako važni u tranzicijskoj fazi pomlađivanja. Mlađi igrači puno lakše stasaju i sazrijevaju uz toliko iskusne igrače. Nama je želja da igramo prepoznatljiv i napadački nogomet te da postignemo što bolje rezultate uz nove mlade igrače – rekao je novi trener koprivničke momčadi.

Najavio je i promjene u svlačionici Farmaceuta.

– Neki igrači su već napustili naš klub, a sigurno da će biti i pojačanja. Jako je malo vremena do početka priprema. Tu ćemo utvrditi koje su nam promjene nužne, no mislim da je i trenutni kadar izrazito dobar. Imamo puno kvalitetnih igrača koji imaju itekakvu važnost u HT Prvoj ligi, a posebice u Slavenu. Uz njih i neke promjene, mislim da imamo dobar temelj za ostvarivanje ciljeva koji su pred nama – objasnio je.

>> SLUŽBENO Tomislav Stipić više nije trener Slaven Belupa

Govori da je želio raditi Hrvatskoj ligi, no nakon odlaska iz Dinama i povratka u Goricu u kojoj se nije dugo zadržao, okrenuo se inozemstvu što se pokazalo kao jako dobar potez u njegovoj trenerskoj karijeri.

Na kraju je istaknuo kako želi suradnju koprivničke momčadi i navijača.

– Volio bih da Slaven i njegovi navijači imaju onakvu sinergiju kakvu su imali dok je klub igrao u europskim natjecanjima te kada su tu prije mene bili puno veći treneri koji su ostvarili velike rezultate. Tijekom tih rezultata navijači su uživali, a ja bi htio da tako uživaju i sada – zaključio je.

zatvori