Petak, 19. travnja 2024.

[4. NL BJ-KC-VT] Tehnika u derbiju dočekuje Ferdinandovac, Graničar domaćin Pitomači

U četvrtak četvrtoligaši igraju svoje 28. kolo.

Na stadionu će se igrati derbi kola gdje kod trećeplasirane Tehnika-Koprivnice gostuje Ferdinandovac. Bit će to zanimljiv ogled, jer Ferdinandovac ganja titulu prvaka, za petama mu puše Bilogora iz Grubišnog Polja, koja ima dva boda manje, dok je Tehnika u borbi za treće mjesto s Mladosti iz Kloštra Podravskog i Dinamom iz Predavca. Tehnika je zagrizla i za ulazak u Treću hrvatsku nogometnu ligu Sjever te je sada ta opcija vrlo izgledna. Novost je i ta da će klub opet mijenjati ime u Nogometni klub Koprivnica. No, za sve te službene informacije trebat ćemo pričekati nekoliko dana. Gledat ćemo sigurno zanimljiv susret ova dva rivala, a posljednja utakmica pripala je Ferdinandovčanima s 1:0, dok je u borbi za trofej Tehnika bila bolja i osvojila prošlogodišnji kup. Utakmica se igra od 17:30, a djelitelj pravde je Dinko Cafuta uz asistiranje Hrvoja Selenića i Dražena Kokorića.

Mladost će u Kloštru Podravskom dočekati Bilogorac iz Velikog Trojstva i sve osim pobjede Kloštrana bit će iznenađenje. Oni su u posljednja dva kola upisali dvije pobjede uz devet zabijenih i samo dva primljena pogotka. Pali su Čazma i Garić, a sada je na redu Bilogorac koji je posljednju i jedinu pobjedu upisao u prvom kolu ovog prvenstva protiv Tomislava.

Drnjančani će pak na gostovanje kod Čazme. U prošlom su kolu remizirali kod kuće sa Slatinom 1:1, dok su igrači Čazme svladali nogometaše Bilogorca u gostima rezultatom 0:1. Bit će to ogled sedme i 13. ekipe prvenstva.

Graničar će na svom Fizešu na Tijelovo biti domaćin Pitomači. Kormorani su u lošoj seriji od tri poraza zaredom i poduzet će sve kako ne bi došao i četvrti u nizu, dok gosti dolaze osokoljeni 6:0 pobjedom protiv Daruvara. Graničar pak želi zadržati prednost ispred Tomislava i Zdenke, a ispred sebe hvataju Suhopolje koje ima tri boda više, dok je Pitomača sigurna na šestom mjestu i teško do kraja može gore ili dolje, no opet je sve moguće.

U ostalim susretima Slatina dočekuje Dinamo Predavac, Zdenka 91 je domaćin Bilogori 91 dok Suhopoljci gostuju kod Daruvara. Garić je u ovome kolu slobodan.

zatvori