Petak, 19. travnja 2024.

[2. ŽNL] U derbiju kola sastaju se prva i druga momčad prvenstva, Starigrad dočekuje Dravu iz Podravskih Sesveta

Još su svega dva kola preostala do kraja Druge županijske nogometne lige.

Derbi kola igra se u Prugovcu gdje drugoj momčadi na tablici u goste dolaze igrači vodećih Močila. Iako u teoriji Močile još uvijek nisu osigurale naslov prvaka, u praksi je gotovo nemoguće da Močile ne budu ovogodišnji prvaci. Razlog tome je što Močile imaju 54 boda, dok njeni najbliži pratitelji Prugovac i Drava iz Podravskih Sesveta imaju po 50 bodova. Važno je istaknuti da Močile u posljednjem kolu na domaćem terenu dočekuju Reku koja u cijeloj sezoni nije sakupila ni boda tako da i eventualni poraz od Prugovca nije razlog za strah – u posljednjoj su im utakmici gotovo pa zagarantirana tri boda.

Zanimljivo će biti i u Starigradu gdje istoimenom domaćinu dolazi Drava iz Podravskih Sesveta. Starigrad je prošlog tjedna pretrpio poraz na gostovanju u Koprivničkim Bregima gdje ga je domaća Mladost dobila rezultatom 2:1. Istim rezultatom poražena je i Drava od koje je bio bolji Rudar iz Glogovca. Dvoboj je to treće i pete momčadi prvenstva u kojoj ne postoji izraziti favorit.

Rudar iz Glogovca na domaćem terenu dočekuje Čvrstec. Domaćini su u posljednja dva kola dva put iznenadili pobijedivši Mladost iz Koprivničkih Bregi i Dravu iz Podravskih Sesveta. U subotnju utakmicu osim što ulaze u iznimnoj formi, ulaze i kao iznimni favoriti.

Mladost iz Koprivničkih Bregi ove subote odlazi na iznimno neugodno gostovanje u Gornju Rijeku. Iako se domaćini nalaze tek na 12. poziciji na tablici, prošlotjedna utakmica u kojoj su gostovali kod Močila pokazala je da se radi o iznimno kvalitetnoj momčadi. Premda su Močile tu utakmicu dobile 2:0, itekako su se namučile da bi izvukle pozitivan rezultat. Bregovci su s druge pak strane pokazali kako su prava ekipa te su u izrazito teškoj utakmici s 2:1 svladali Starigrad.

Podravec iz Torčeca na domaćem će terenu ugostiti Fugaplast. Podravec je u pozitivnom nizu te će se zasigurno htjeti oprostiti od domaćeg terena pobjedom.

Omladinac odlazi na iznimno neugodno gostovanje u Gotalovo. U jesenskom dijelu prvenstva u susretu ovih dviju momčadi Omladinac je s visokih 7:1 slavio na domaćem terenu. Herešinčani će i u subotnjoj utakmici biti favoriti.

Najlakši zadatak ovog tjedna imat će Hrvatski bojovnik koji odlazi na gostovanje posljednjeplasiranoj Reki koja ove godine još uvijek nije uspjela skupiti ni bod.

Dodajmo da će se zbog utakmice Hrvatske reprezentacije koja svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu igra u nedjelju u 15 sati, sve utakmice 25. kola igrati u subotu s početkom u 18 sati.


Raspored 25. kola Druge županijske nogometne lige:

12.06.2021 18:00 Starigrad NK Starigrad – NK Drava (PS)
12.06.2021 18:00 Reka NK Reka – NK Hrvatski bojovnik
12.06.2021 18:00 Prugovac NK Prugovac – NK Močile
12.06.2021 18:00 Gornja Rijeka NK Gornja Rijeka – NK Mladost Bregi
12.06.2021 18:00 Glogovac NK Rudar (G) – NK Čvrstec
12.06.2021 18:00 Gotalovo NK Gošk – NK Omladinac
12.06.2021 18:00 Torčec NK Podravec – NK Fugaplast

zatvori