Četvrtak, 25. travnja 2024.

[2. ŽNL] Prvaci u posljednjem kolu dočekuju Reku, dok najefikasnija momčad prvenstva odlazi u Herešin

Svemu jednom dođe kraj, pa tako i županijskim nogometnim ligama. Ovog vikenda je na rasporedu posljednje, 26. kolo Druge županijske nogometne lige.

Močile su i prije posljednjeg kola osigurale naslov prvaka. To su učinile proteklog tjedna kada su s 1:0 na gostovanju svladale Prugovac. U nedjelju Močile stoga neopterećeno ulaze u utakmicu protiv posljednjeplasirane Reke koja je već jako dugo vremena sigurni putnik u niži rang natjecanja. Reka, naime, ove sezone nema još ni jedan bod na svom kontu, a gol razlika joj je nevjerojatnih minus 178. S druge pak strane, Močile su u 25. kola sakupile 57 bodova, što je sedam bodova više od najvjernijih pratitelja Prugovca i Drave iz Podravskih Sesveta.

Podsjetimo, na kraju jesenskog dijela prvenstva Močile su bile druge s četiri boda zaostatka za Dravom koja se tada činila kao nepobjedivi protivnik svima u ligi. Proljetni dio prvenstva donio je promjene. Drava je nanizala nekoliko loših rezultata što su Močile objeručke prihvatile i zasjele na čelnu poziciju u ligi koju od tada nisu ispustile te zasluženo uzele naslov prvaka.

Posljednje kolo u subotu počinje utakmicom u Podravskim Sesvetama u kojoj domaćinu Dravi dolazi Gornja Rijeka. Iako su domaćini favoriti, Gornja Rijeka u posljednjih je nekoliko kola pokazala da je iznimno neugodan protivnik koji itekako zna iznenaditi. Tako je bilo i prošle nedjelje kada je na domaćem terenu s 3:1 svladala favoriziranu bregovsku Mladost.

Susret u Podravskim Sesvetama jedini je ogled koji se igra u subotu, preostali susreti igraju se u nedjelju.

Osim već spomenute utakmice u Močilama, u nedjelju će zanimljivo biti i u Herešinu gdje domaćin Omladinac ugošćuje najefikasniju momčad prvenstva – Rudar iz Glogovca. Brojke Glogovčana su impresivne, u 25 odigranih utakmica postigli su čak 101 gol, što je u prosjeku malo više od četiri gola po utakmici. Najveću pobjedu Rudar je upisao u 21. kolu kada su s čak 20:0 svladali Reku. Rudari su vrijedni bili i prošlog tjedna kada su s čak 13:0 potopili Čvrstec. S druge pak strane Omladinac je nanizao nekoliko loših rezultata te će unatoč prednosti domaćeg terena Rudar u nedjeljnoj utakmici biti izraziti favorit.

Zanimljivo će biti i u Koprivničkim Bregima gdje Mladosti u goste dolazi Prugovac. Iako je Prugovac drugi, a Mladost tek na sedmom mjestu na prvenstvenoj ljestvici, ove dvije momčadi dijeli svega 10 bodova razlike te ni jedna ne ulazi kao pretjerani favorit u utakmicu.

Starigrad u posljednjem kolu gostuje u Svetom Petru Čvrstecu. Iako je u jesenskom dvoboju Čvrstec s 3:1 svladao Starigrad, u nedjeljnu utakmicu Starigrad ulazi kao favorit.

Hrvatski bojovnik u Mokricama Miholečkim dočekuje Podravec. Obje momčadi nanizale su nekoliko pobjeda te će se zasigurno s još jednom pobjedom željeti oprostiti od ove sezone.

Posljednji susret igra se u Goli gdje će svoje snage u velikom prekodravskom derbiju odmjeriti domaćin Fugaplast i Gošk.


Raspored 26. kola Druge županijske nogometne lige:

19.06.2021 18:00 Podravske Sesvete NK Drava (PS) – NK Gornja Rijeka
20.06.2021 16:00 Koprivnica NK Močile – NK Reka
20.06.2021 18:00 Mokrice Miholečke NK Hrvatski bojovnik – NK Podravec
20.06.2021 18:00 Gola NK Fugaplast – NK Gošk
20.06.2021 18:00 Herešin NK Omladinac – NK Rudar (G)
20.06.2021 18:00 Sveti Petar Čvrstec NK Čvrstec – NK Starigrad
20.06.2021 18:00 Koprivnički Bregi NK Mladost Bregi – NK Prugovac

zatvori