Srijeda, 27. ožujka 2024.

VIKEND REKORDERI I DALJE BICIKLISTI Vozio s 2,60 promila, a još nije bilo ni podne

Tijekom vikenda na koprivničko-križevačkom području zabilježeno je pet prometnih nesreća i sankcionirano 265 prometnih prekršaja.

Iz Policijske uprave koprivničko-križevačke poručili su da je bilo najviše prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, njih 135, zatim vožnje pod utjecajem alkohola, nekorištenja sigurnosnog pojasa, nepropisnog korištenja mobitela i odbijanja ispitivanja alkoholiziranosti.

Kada je riječ o najvećoj brzini kretanja ona je zabilježena u nedjelju u 12:51 u Borovljanima nedaleko Koprivnice. Tamo je vozač projurio 123 kilometra na sat iako je na navedenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 60 kilometara na sat.

Što se tiče najveće koncentracije alkohola ona je zabilježena u petak u 11:10 na Varaždinskoj cesti u Koprivnici kod 32-godišnjeg vozača. On je vozio bicikl s 2,60 promila.

Spomenimo da je tijekom pojačanog nadzora prometa nadzirano 40 mladih vozača koji su počinili 12 prometnih prekršaja i to četiri prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, dva prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, dva prekršaja kretanja neprilagođenom brzinom, prekršaj nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj nepropisnog parkiranja vozila, prekršaj ne posjedovanja vozačke dozvole i prekršaj nepropisnog kretanja kolnikom.

zatvori