Petak, 19. travnja 2024.

FOTO/VIDEO Koren: U drugi krug idemo s prve pozicije, nije važno protiv koga, pobijedit ćemo

Prema privremenim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva u drugi krug za koprivničko-križevačkog župana s prve pozicije ide Darko Koren ispred Mreže nezavisnih lista i HDZ-a.

Predsjednik podravsko-prigorskog HDZ-a Darko Sobota kazao je da je ovakav rezultat veliko zadovoljstvo.

– Najavljivali smo i da nam je cilj da zadržimo pozicije u općinama, ali i ostvarujemo još bolje rezultate. Zadržali smo osam pozicija, a u drugom krugu imamo priliku ostvariti još bolje rezultate – rekao je Sobota.

Napomenuo je da u Koprivnici ne mogu biti zadovoljni rezultatima jer je cilj bio ulazak u drugi krug, no to se nije dogodilo.

– Čestitam novom starom gradonačelniku Mišelu Jakšiću na ostvarenim rezultatima – zaključio je Sobota.

Što se tiče Županijske skupštine, naglasio je da postoje iznenađenja.

– Još ne bih to komentirao, ali nadam se da ćemo Skupštinu kao i do sada odraditi sa županom Korenom – kazao je.

Koren je pak dodao da nije baš zahvalno komentirati rezultate jer nisu konačni.

– Vidljivo je da postoje različite mogućnosti. Nepobitno je da na osnovu sada obrađenih biračkih mjesta moj zamjenik Ratimir Ljubić i ja idemo u drugi krug s prve pozicije. Nisam siguran tko će ući s nama, no to nam nije toliko ni važno. Što se tiče Skupštine, vidljivo je da će s obzirom na velik broj lista, njih devet, sigurno biti zahtjevan zadatak formirati većinu, ali vjerujemo da ćemo to uspjeti učiniti. Za Koprivnicu su izbori gotovi, čestitam gradonačelniku – objasnio je Koren.

Šef koprivničkog HDZ-a zahvalio je biračima i također čestitao Mišelu Jakšiću.

– Nismo zadovoljni, ali ovo je jedna poruka da se moramo popraviti i trgnuti, ali na županijskoj razini rezultat je puno bolji i pobijedit ćemo u drugom krugu – istaknuo je Ljubić.

Rezultatom u Koprivnici nezadovoljan je i HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Franjo Marković koji je čestitao Jakšiću, zahvalio na korektnoj kampanji i dijalogu te najavio kako se nada da će se to nastaviti i kroz djelovanje u koprivničkom Gradskom vijeću.

Uživo iz stožera HDZ-a

Objavljuje Drava.info u Nedjelja, 16. svibnja 2021.

zatvori