Petak, 19. travnja 2024.

Predsjednik HNS-a Čuraj dao podršku Pakasinu: HNS ovdje ima perspektivu i kvalitetne ljude

Predsjednik HNS-a Stjepan Čuraj danas je dao svoju podršku HNS-ovom kandidatu za zamjenika gradonačelnika Grada Koprivnice na predstojećim lokalnim izborima Goranu Pakasinu.

– Drago mi je vidjeti da HNS ovdje zbilja ima perspektivu, ima kvalitetne ljude i da ćemo pružiti alternativu, odnosno treći put koji ima perspektivu, a građanima pruža izbor – rekao je Čuraj nakon što je predsjednik Podružnice HNS-a Koprivnica te v.d. predsjednika Županijske organizacije HNS-a Koprivničko-križevačke županije Pakasin dao kratak osvrt na rad županijske organizacije.

Pakasin je kazao da upravo dolaze iz Rasinje gdje su svjedočili uspješnoj realizaciji zacrtanih projekata od HNS-ovog načelnika Općine Rasinja Danimira Kolmana koji trenutno ide po četvrti mandat s dobro uhodanim timom ljudi, kao i završetku velikog investicijskog ciklusa koji su pripremili u suradnji sa županijskom razinom i onom državnom na nekim projektima.

– Obići ćemo i Podravske Sesvete u kojima je naš Mladen Sitek u prvom mandatu s timom ljudi pokazao da može i zna. Puno je projekata koji su već realizirani i sufinancirani iz Europske unije i Županije, a veći dio projekata je i pripremljen za sljedeći period te se nadamo da će i u idućem drugom mandatu te sve projekte i realizirati – smatra Pakasin.

Dotaknuo se i Koprivnice u kojoj sa sloganom “Suradnja i dijalog” izlaze na izbore s kandidatom Mreže nezavisnih lista za gradonačelnika Ivicom Suvaljem.

– Moje zaduženje kao njegovog zamjenika bit će segment gospodarstva, ali više o detaljima tog programa ćemo sutra na zajedničkom predstavljanju programa.
Na županijskoj razini za sada su spomenute samo tri podružnice, ali aktivni smo i u ostalima, izlazimo na izbore i očekujemo minimalno jednak broj vijećnika ako ne i veći – objasnio je Pakasin.
Spomenuo je i listu za Županijsku skupštinu Koprivničko-križevačke županije.
– Izlazimo u koaliciji s Mrežom i HSU-om, imamo svoje članove na toj listi, očekujemo također dobar rezultat i tu dajemo podršku aktualnom županu Darku Korenu i njegovom zamjeniku Ratimiru Ljubiću – istaknuo je.

Napomenuo je da je HNS bio i bit će stranka projekata s mjerljivim rezultatima svoga rada.

– Kapitalni projekti jako ovise o financiranju iz europskih projekata, državnih projekata, a neki veći projekti idu i uz podršku Koprivničko-križevačke županije tako da se ponovo vraćamo na ono da suradnja i dijalog moraju biti u svim segmentima te političke vertikale. Na županijskoj razini također postoji veliki potencijal za uzgoj voća i povrća i izgradnja drugog kolosijeka pruge otvara taj potencijal pa su tako već ranije bili planirani projekti logističko-distributivnog centra za voće i povrće. Nastojat ćemo i kroz gradsku i županijsku priču realizirati te projekte koji mogu donijeti nova radna mjesta i sigurnost lokalnim proizvođačima voća i povrća u njihovom plasmanu, skladištenju i daljnjoj distribuciji. Naravno da ćemo se zalagati i za izgradnju brze ceste koja je već odavno trebala doći i do Koprivnice u punom profilu, ali i za izgradnju koridora istok-zapad uz Podravsku magistralu dalje prema Osijeku – zaključio je Pakasin.

Na tragu njegovih riječi Čuraj je kazao da obilaze nekoliko mjesta gdje imaju izrazito kvalitetne kandidate, nudeći alternativu u ovoj županiji, ali i u cijeloj Hrvatskoj.

– Prije nekoliko tjedana smo predstavili kampanju “Vraćanje korijenima”, odnosno jedan novi smjer HNS-a koji se zove moderni liberalizam koji uključuje sve spektre politike, točnije moderne politike kakva ona treba biti. To nekad znaju biti i neke suverenističke politike, nekada i neke lijeve i socijalne, ali prije svega i one liberalne koje su okosnica našeg djelovanja – objasnio je Čuraj i napomenuo kako je upravo jedan od njihovih glavnih projekata koji je utkan u program ove Vlade koju podržavaju i koji bi trebao zaživjeti početkom iduće godine, projekt besplatnih vrtića. Naglasio je da je to projekt koji ima demografski i socijalni aspekt, koji se bazira na socijalnim kriterijima i koji bi zajedno s gradovima i općinama ponudio građanima besplatne vrtiće kao treći stup obveznog i osnovnog obrazovanja.

Snimila Adela Zember.
Snimila Adela Zember.
Snimila Adela Zember.
zatvori